Događanja / Istaknuta

15. do 18. kolovoza

28. Novogradiško ljeto priprema bogat program, a evo tko će sve nastupati u glazbenom dijelu

28. Novogradiško ljeto priprema bogat program, a evo tko će sve nastupati u glazbenom dijelu
Ivica Galović/PIXSELL

Ove će godine širi centar grada biti podijeljen u šest zona u kojima će, osim dominantne glazbe, u ostalima biti puno sadržaja za sve uzraste

Novogradiško glazbeno ljeto, najveća domaća open air manifestacija održat će se po 28. put od 15. do 18. kolovoza. I ove godine brojne posjetitelje očekuje četiri dana besplatnih koncerata festivalskog tipa i glazbe za svačiji ukus, a poznata lica s glazbene scene popet će se i ove godine na pozornicu u središtu grada.

Turistička zajednica  grada Nova Gradiška i Grad Nova Gradiška još su se jednom potrudili, uz glazbene sadržaje, posjetiteljima povećati broj popratnih sadržaja, što će dodatno doprinijeti zadovoljstvu posjetitelja koji zbog njih već godinama u velikom broju dolaze u Novu Gradišku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako su naglasili Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška i gradonačelnik Vinko Grgić, Novogradiško glazbeno ljeto manifestacija je koja je u Novu Gradišku dovela brojne goste i svrstala u poželjnu turističku manifestaciju koja potiče turističke i gospodarske djelatnosti. Ostao je, stoga, zajednički cilj osigurati da  glazbeni i popratni sadržaji, kao i do sada, budu na visokoj razini.

Ove će godine, kako je kazala Dinka Matijević, širi centar grada biti podijeljen u šest zona u kojima će, osim dominantne glazbe, u ostalima biti puno sadržaja za sve uzraste, od onih namijenjenih djeci i ponude domaćih autohtonih proizvoda do ove godine posebne gastronomske  ponude.

Zahvaljujući obitelji Bošnjak, i ljubitelji craft piva također će doći na svoje. Istaknimo da će razna kulturna i zabavna događanja s partnerima organizirati gradske ustanove: Dom kulture, Gradska knjižnica i Muzej. Tradicionalnom teniskom turniru ove se godine kao sportski događaj pridružuje i turnir u uličnoj košarki. Za potrebe popularnog  streetballa, u središtu grada sedam dana prije početka Novgradiškog glazbenog ljeta postavit će se igralište s tribinama. 

Bernard Kumić je novinare upoznao s glazbenom programom i s glazbenicima koji će se ove godine popeti na pozornicu Novgradiškog glazbenog ljeta. To su grupa Valentino, Vatra, Grše, Urban&4Gazde, Jole, Jelena Rozga, Saša Matić, Gradski tamburaški orkestar i Frajle te mnogi drugi kao Satir, Matej Predojević Petrić s prijateljima i mlade glazbene nade, sudionici Festivala djeca pjevaju hitove.


Izdvojeno

Reci što misliš!