Događanja / Istaknuta

23. i 24. travnja

Centar za kulturu Čepin: Noć knjige 2024. [PROGRAM]

Centar za kulturu Čepin: Noć knjige 2024. [PROGRAM]
Knjižnica Čepin

Prostorno ni kadrovski nisu u mogućnosti sve realizirati u jednom danu te Noć knjige obilježavaju i u srijedu, kada za štićenike Doma Klasje iz Čepinskih Martinaca priređuju radionicu crtanja

Kao i prethodnih godina, i ove je godine Knjižnica Centra za kulturu Čepin osmislila program kojim obilježava Noć knjige, manifestaciju kojom trinaestu godinu dajemo poticaj čitanju te razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to su Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

U utorak, 23. travnja, zaboravni korisnici imaju mogućnost vratiti knjige bez naplate zakasnine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predškolci DV Zvončić Čepin uživat će u ekološkoj radionici ''Otprljajmo more'' koju će voditi Mia Jozić, autorica istoimene slikovnice.

Odraslima su namijenili radionicu izrade personaliziranih straničnika od prešanog cvijeća koju će voditi Marija Anđelić.

Večer završavaju kvizom.

U Noći knjige 2024. zanima nas na koje se načine kao čitatelji nosimo s izazovnim vremenima. U kakvoj literaturi pronalazimo utjehu i motivaciju za promjene? Kakve nam odgovore na suvremene prijetnje nude književnost i znanost? Što nam savjetuju psiholozi? Kako se branimo od pseudočinjenica i lažnih vijesti? I konačno: kako možemo, zahvaljujući onome što čitamo u knjigama, mijenjati sebe, a onda i ishode koji su pred nama?

Na ova pitanja pokušavat će dati odgovor dvjema izložbama knjiga: ''Prijeti li nam sudbina dinosaura?'' i ''Pronađi svog unutarnjeg T-Rexa!''.

Prostorno ni kadrovski nisu u mogućnosti sve realizirati u jednom danu te Noć knjige obilježavaju i u srijedu, kada za štićenike Doma Klasje iz Čepinskih Martinaca priređuju radionicu crtanja 3D olovkama ''3D Gjuro Nachitanovicz'', a u četvrtak se sastaje Čitateljski klub „KljučČ“.

I to nije sve! Svakom su korisniku priredili i iznenađenje…


Izdvojeno

Reci što misliš!