Događanja / Istaknuta

9. veljače

U kinu Urania prikazuje se premijera filma ''Slatka Simona'' uz gostovanje ekipe

U kinu Urania prikazuje se premijera filma ''Slatka Simona'' uz gostovanje ekipe

U trileru ''Slatka Simona'', glavni su junaci Zeleni (Toma Medvešek) i Jana (Tina Keserović) koji rade kao animatori na seks chatu u opskurnoj agenciji i zavode na internetu pod lažnim identitetom Slatke Simone (Maja Jurić)

Osječka premijera dugometražnog igranog filma ''Slatka Simona'', scenarista i redatelja Igora Mirkovića bit će održana u kinu Urania danas u 19,30 sati. Uz redatelja Mirkovića, osječkoj će se publici predstaviti i direktor fotografije Ivan Zadro te glumac Paško Vukasović.

Nastao u produkciji Ivana Maloče (Interfilm), ''Slatka Simona“ je triler smješten u zavaravajući svijet cyber-seksa. U filmu glavne uloge igraju Maja Jurić, Tina Keserović, Toma Medvešek i Jerko Marčić, a u distribuciji Duplicata u domaća kina došao je jučer.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''To je film o ljudima koji se zaljubljuju tipkajući i vole se u virtualnim svemirima, a da se nikada nisu vidjeli. Sasvim sigurno nikada niste vidjeli sličan film na našem jeziku, a mislim da ni oni koji znaju što sam dosad radio nikada ne bi očekivali ovakav film'', kazao je redatelj Igor Mirković.

U trileru ''Slatka Simona'', glavni su junaci Zeleni (Toma Medvešek) i Jana (Tina Keserović) koji rade kao animatori na seks chatu u opskurnoj agenciji i zavode na internetu pod lažnim identitetom Slatke Simone (Maja Jurić). Tajanstveni klijent Bobo (Jerko Marčić) upleo se u mrežu Simone – opsesivno joj šalje poruke i na kraju poželi stvarnu vezu s njom.

''Doista sam upoznao ljude koji su radili na takvim poslovima i njihove priče bile su mi inspiracija. Možda će djelovati nevjerojatno ili pretjerano, ali da – one se u zbilji događaju'', rekao je Mirković.

Intrigantni film, koji podjednako razotkriva što se skriva iza obje strane seks chatova, sniman je u zimu 2022. na lokacijama u Zagrebu, Samoboru i Mrkoplju, dok je zadnja klapa snimljena u gradu Wolfsbergu u Austriji.

Nakon što je uspješnu novinarsku karijeru zamijenio ulaskom u filmske vode, Igor Mirković snimio je hvaljene dokumentarce ''Orbanići Unplugged'', ''Novo, novo vrijeme'' i ''Sretno dijete''. Kao redatelj dugometražnog igranog filma, debitirao je s romantičnom dramom ''Noćni brodovi''. Publici je poznat i kao jedan od redatelja i scenarista, uz Gorana Kulenovića, TV serije ''Crno-bijeli svijet''. Igor je jedan od osnivača i direktor Motovun film festivala, odnosno Cinehill festivala. ''Slatka Simona'' njegov je drugi dugometražni igrani film.

Direktor je fotografije Ivan Zadro, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Sanja Hrstić, montažer Tomislav Pavlić, izvršni producent Bojan Kanjera i producent Ivan Maloča.

Uz glavne glumce, u filmu glume Nela Kocsis, Kristijan Ugrina, Paško Vukasović, Luka Knez, Darko Stazić, Nikolina Prkačin i drugi.

''Slatka Simona'' nastala je u produkciji Interfilma, a film su financijski poduprli Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Hrvatska radiotelevizija (HRT).


Izdvojeno

Reci što misliš!