Događanja / Istaknuta

26. siječnja

Muzej likovnih umjetnosti: Noć muzeja 2024.

Muzej likovnih umjetnosti: Noć muzeja 2024.
Davor Javorović/PIXSELL

Otvorenje će se održati 26. siječnja u 18 sati u Muzeju likovnih umjetnosti, a program će se nastaviti sve do 1 sat, uz izmjenu zanimljivih sadržaja i poneko iznenađenje

Muzej likovnih umjetnosti i ove se godine priključuje manifestaciji Noć muzeja s temom ''Muzeji i nova publika''. Devetnaesta Noć muzeja održat će se u suradnji s lokalnim udrugama, volonterima i Ukrajincima pristiglim u Osijek iz ratom pogođene Ukrajine.

Pomno osmišljenim programom Muzej likovnih umjetnosti nudi ponešto za svakoga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Otvorenje će se održati 26. siječnja u 18 sati u Muzeju likovnih umjetnosti, a program će se nastaviti sve do 1 sat, uz izmjenu zanimljivih sadržaja i poneko iznenađenje.

Program:

"Inspiracija" (18:00 – 01:00)

Noć muzeja otvorit će godišnja izložba Društva likovnih umjetnika amatera ''Likar''. Osnovan 1976. godine, datira kao najstarija takva udruga u Osijeku. Članovi su ljudi različitih profesija i zanimanja te starosne dobi koji vrlo tijesno surađuju i razmjenjuju iskustva. Bogatstvo različitosti spaja ih i dopunjuje. Motivi njihovih uradaka variraju, a izložbu pogledajte do 2. veljače.

''Stvarajmo zajedno'' (18:30 – 21:00)

Talentirani Ukrajinci koji su pronašli dom u Osijeku u suradnji s MLU održali su izložbu Osijek očima Ukrajinaca kako bi se zahvalili Gradu i novim sugrađanima na pomoći, podršci i gostoprimstvu. Kako je izložba izazvala veliko zanimanje u javnosti, autorice radova s izložbe demonstrirat će crtanje portreta i gradskih veduta.

''PLESOM KROZ POSTAV - Art Preformans'' (19:00 – 22:00)

Doživite umjetnička djela kroz plesne korake članova PS Shine koji su i ove godine s voditeljima (plesnim pedagozima) pripremili zanimljive koreografije.

''POTRAGA ZA DETALJIMA'' (18:00 – 00:00)

Posjetitelji će cijele večeri sudjelovati u igri potrage za detaljima, a najsretniji će sa sobom ponijeti neka od muzejskih izdanja. Izvlačenje posjetitelja koji će uživati u izdanjima Muzeja likovnih umjetnosti bit će u 20:00, 21:00, 22:00, 23:00 i 00:00 sati.

''FOTO KUTAK'' (18:00 – 01:00)

Temelj muzejskog fundusa čine djela od kojih mnoga imaju kapitalnu važnost za hrvatsku likovnu baštinu od sredine 18. stoljeća do danas, a po kojima je osječki muzej, kao muzejska ustanova regionalnog središta, najpoznatija i najpriznatija. Posjetite foto kutak, upoznajte se s djelom koje smo za vas odabrali, fotografirajte se i obilježite prvu od aktivnosti u njihovoj slavljeničkoj 70. godini!


Izdvojeno

Reci što misliš!