Događanja / Istaknuta

26. siječnja

Arheološki muzej Osijek: Noć muzeja 2024.

Arheološki muzej Osijek: Noć muzeja 2024.
Davor Javorovic/PIXSELL

Očekuje vas raznovrsni sadržaj za velike i male, a na vama je da nam se pridružite i pronađete nešto zanimljivo za sebe

U petak, 26. siječnja održat će se 19. po redu Noć muzeja. Tema je “Muzeji i nova publika”. Arheološki muzej Osijek svoj je program pripremio od 18 sati.

Otkrijte čaroliju muzeja kroz fascinantne eksponate i zanimljiva predavanja uz pozadinu umirujuće glazbe i ugodno društvo. Doživite jedinstveno iskustvo uz program Winter Sofa, otkrijte muzej na najbolji mogući način uz stručno vodstvo naših kustosa, dođite u fantastični dječji kutak gdje ćemo vam predstaviti svijet speleologije i arheologije na najzabavniji način te saznajte sve o Velebitu, podzemlju Slavonije i utjecaju piva na razvoj civilizacije kroz zanimljive sugovornike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Očekuje vas raznovrsni sadržaj za velike i male, a na vama je da nam se pridružite i pronađete nešto zanimljivo za sebe.

Program:

18.00 – 19.00 DJEČJI KUTAK

Dođite u fantastični dječji kutak gdje će vam predstaviti svijet speleologije i arheologije na najzabavniji način! Imat ćete priliku ne samo baciti oko, već i isprobati raznovrsnu opremu iz prve ruke. Naši super suradnici bit će tu da vas vode kroz ova uzbudljiva područja, pružajući vam priliku za pravu edukaciju kroz igru!

19.00 – 20.00 MAJA GRGURIĆ SRZENTIĆ - BLAGO PLANINE

Za planinara blago je priroda, osvojeni vrh, otvoreni pogled, drvo, kamen, potok, miris planine. Za arheologa blago je “zlatni ćup” koji se skriva u jednoj od bezbroj pećina razasutih po planini. Za čovjeka koji na planini i s planinom živi blago su njegove životinje. Naizgled nepovezane interese planinara, arheologa i pastira povezuje jedno, u ovoj priči – Velebit.

20.00 – 21.00 PREDSTAVLJANJE KNJIGE "SPELEOLOŠKI OBJEKTI SLAVONSKOG GORJA''

Špilje i jame u Slavoniji nisu vic! Neke od njih čini više od 200 metara kanala, a u jednoj boravi preko 25 000 šišmiša. Nema ih samo nekoliko već toliko da se o njima napisala cijela knjiga. Ako vas zanima nešto više o podzemlju Slavonije, dođite poslušati nešto više o knjizi Speleološki objekti slavonskog gorja, prvoj ikad napisanoj o toj temi.

21.00 – 22.00 DOMAGOJ DUJMIĆ - PRIČA O PIVU I POČECIMA CIVILIZACIJE

Saznajte kako je sve počelo… …kada i kako je čovjek napravio prvo alkoholno piće, kako su arheolozi uspjeli sve to otkriti i dokazati, kako je pivo utjecalo na razvoj civilizacije… Domagoj Dujmić, kustos Arheološkog muzeja Osijek, vodi vas kroz zanimljivu priču o najpopularnijem piću današnjice i kako je ono preoblikovalo tijek povijesti.

Tijekom večeri možete pogledati stalne postave Muzeja uz stručno vodstvo kustosa te kupiti publikacije i suvenire u izdanju Arheološkog muzeja Osijek po 20 % nižim cijenama.

Ulaz je besplatan za sva događanja tijekom Noći muzeja.


Izdvojeno

Reci što misliš!