Događanja / Istaknuta

od 28. rujna do 1. listopada

Proslava Dana Gradske četvrti Tvrđa 2023. [PROGRAM]

Proslava Dana Gradske četvrti Tvrđa 2023. [PROGRAM]
Ivica Benić/SiB.hr

U nedjelju se nakon tri godine ponovo održava i Gezina fišijada, osma po redu. Početak je u 11 sati ispred Slavonske kuće

Gradska četvrt Tvrđa obilježava svoj dan i crkveni blagdan sv. Mihaela, arkanđela, od 28. rujna do 1. listopada nizom svečanih događanja na različitim lokacijama.

U četvrtak, 28. rujna, program započinje s edukativnom radionicom Unikoma Eke City Legos u OŠ Vijenac u 9:50. Obilježavanje 200. godišnjice rođenja Ante Starčevića održat će se u Državnom arhivu u 12 sati. Edukativna radionica "PU Biciklirajmo biciklističkom" u OŠ Vijenac planirana je za 12:15, dok će se radionica "Legići na sceni" održati na adresi Vij. I. Meštrovića 26f u 16 sati. Natjecanje u belotu bit će organizirano u 17:30 u kafiću Mursa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U petak, 29. rujna, OŠ Vijenac će biti domaćin sportskog dana s početkom u 10 sati, a u 11 sati će se predstaviti Učenička zadruga Vijenac. U slastičarnici Petar Pan u Tvrđi bit će podijeljena rođendanska torta točno u podne. Izložba "Vremeplov Ekonomske i upravne škole Osijek - 130 godina postojanja" bit će otvorena u istoimenoj školi u 12:25.

Muzej Slavonije i Arheološki muzej organiziraju Dan otvorenih vrata od 15 do 17:30. Izložba radova djece polaznika likovno-edukativnih radionica za djecu pod nazivom "Waldingerionica" ima slobodan ulaz do 1. listopada, svakodnevno od 17 do 20 sati. Ulaz na samostalnu izložbu Ghassana Abulabana - "Waves of Time: An Ode to Arabian Heritage" u Galeriji Knifer bit će slobodan od 17 do 19 sati.

Natjecanje u kuhanju fiša ispred Udruge HVIDRA počinje u 14:30, a odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima uz otvorenje izložbe fotografija "Hrvatski branitelji s Vijenca u obrani Hrvatske" u sjedištu GČ-a počinje u 17 sati. Svečana sjednica Vijeća GČ-a počet će u 17:15, tijekom koje će se predstaviti i udruge. Misa u crkvi sv. Mihaela održat će se u 18:30, a koncert VA Brevis bit će izveden ispred KC-a u 20 sati.

U subotu, 30. rujna, na rasporedu je natjecanje u sportskom ribolovu NRRK Esseker na lukobranu Zimske luke u 7 sati. Vođeni turistički obilazak Tvrđe krenut će s Trga Sv. Trojstva u 10 sati. Kazališna predstava za djecu na igralištu na Vijencu počinje u 11 sati, a događaj "In da sofa" održat će se u Parku kralja Držislava u 18 sati.

U nedjelju, 1. listopada, vođeni turistički obilazak parkova polazi iz Parka kralja Držislava u 10 sati. 1. memorijalni malonogometni turnir "Robert Kremsner - Robi" na igralištu u Dolinama održat će se u 16 sati, dok će košarkaški turnir "3x3 basket" biti organiziran u 17 sati. Druženje starijih osoba počinje u prostorijama GČ-a u 18 sati, a projekcija filma na otvorenom je zakazana za 20 sati.

U nedjelju se nakon tri godine ponovo održava i Gezina fišijada, osma po redu.  Početak je u 11 sati ispred Slavonske kuće.

PROGRAM:


Izdvojeno

Reci što misliš!