Vijesti / Osijek

„Ostvarite svoje snove uz stipendije nove!“

Svijetli primjer privatnog obrazovanja: EDukOS gimnazija dodjeljuje stipendije za osmaše u vrijednosti 123 tisuće eura

Svijetli primjer privatnog obrazovanja: EDukOS gimnazija dodjeljuje stipendije za osmaše u vrijednosti 123 tisuće eura

Veliki broj učenika osmih razreda također je zainteresiran za upis što potvrđuje kvalitetu rada u području nastave, ali i izvannastavnih aktivnosti

Povodom dodjele 11 novih gimnazijskih stipendija u vrijednosti 123.000,00 EUR za nadolazeću školsku godinu, danas je u prostorima privatne gimnazije EDukOS održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program stipendiranja namijenjen nadolazećim generacijama učenika čime je obilježen značajan iskorak u obrazovanju mladih.

Osnivač gimnazije, Kristijan Šimičić, istaknuo je ambicioznu viziju EDukOS gimnazije - postati jedna od deset najboljih srednjih škola u Hrvatskoj. Naglasio je kako su za ostvarenje tog velikog cilja potrebni odlični učenici koji žele kvalitetno obrazovanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Osigurali smo ukupno 11 gimnazijskih stipendija u vrijednosti od 123.000,00 EUR za učenike osmih razreda koji žele upisati jedan od dva smjera EDukOS gimnazije: Opći i Prirodoslovno-matematički i tako se usmjeriti prema kvalitetnom obrazovanju", kazao je Šimičić.

Istaknuo je da dodatne bodove za stipendije učenici mogu ostvariti za uspjehe na državnim i županijskim natjecanjima u znanju i sportu, ali i učenici slabijeg socio-ekonomskog statusa.

"Cilj škole je osigurati dostupnost nove dimenzije obrazovanja i onim učenicima koji si to ne bi mogli omogućiti. Ohrabrujem svakog osmaša i njihove roditelje da se prijave za stipendiju i omoguće svom djetetu da im ova stipendija doista promijeni život", zaključio je Šimičić.

Prijavu za dodjelu stipendije moguće je izvršiti na obrazac. Prijave traju do 21. lipnja 2024. godine u 23:59 sati. Prijavu na javni poziv za malodobne učenike podnosi roditelj/i ili zakonski skrbnik.

S obzirom na to da je ova školska godina na izmaku, ravnatelj EDukOS gimnazije Boris Hartman naglasio je kako ga posebno raduje sreća, uspjeh i zadovoljstvo učenika kojih u prvom generaciji imaju ukupno 38.

"Potvrda da smo na pravom putu i da radimo dobar posao zasigurno je i poprilično velik interes za prebacivanje u postojeću generaciju. Veliki broj učenika osmih razreda također je zainteresiran za upis što potvrđuje kvalitetu rada u području nastave, ali i izvannastavnih aktivnosti jer želimo učenicima tijekom četiri godine pružiti korisne vještine koje će im trebati kada se otisnu u studijske godine i sve ono što ih čeka u daljnjem obrazovanju", kazao je Hartman.

Učenici kao temelj kvalitetnog obrazovnog sustava ističu svoje zadovoljstvo odabirom škole.

"Prijavila sam se u ovu školu jer sam htjela u potpunosti iskoristiti svoj potencijal i uspješno završiti školu koja će mi otvoriti vrata na sve fakultete", kazala je učenica EDukOS-a, Barbara Bošnjaković iz Đakova.

Vizija EDukOS gimnazije je pružiti učenicima ne samo kvalitetno obrazovanje, već i priliku za osobni rast i razvoj u stimulativnom okruženju. Ovaj program stipendiranja predstavlja veliki korak prema ostvarenju te vizije i podršci mladim talentima koji su budućnost našeg društva.

Zaključno poručuju svim učenicima: „Ostvarite svoje snove uz stipendije nove!“


Izdvojeno

Reci što misliš!