Jaki udarci i još snažnija volja

S ozljedom do zlatne medalje: Upoznajte Antonija Krajinovića, nagrađivanog kickboksača i najboljeg osječkog sportaša

WAKO

Među svojim novijim uspjesima sportaš bilježi osvojeno zlato na prvenstvu u Portugalu koje je cijelo odradio s ozlijeđenom desnom šakom

Najbolji sportaš grada Osijeka, istaknuti član osječkog Kickboxing kluba Sveti duh te dobitnik brojnih medalja na državnim i svjetskim prvenstvima – sve je to 27-godišnji Osječanin Antonio Krajinović koji je odrastao i živi u Bilju.

Dugi se niz godina ovaj talentirani kickboksač rekreativno bavio sportom, sve dok sa 17 godina nije dobio priliku besplatno početi trenirati kickboxing u spomenutom klubu u kojemu je ostao do današnjih dana. Relativno je to kasno razdoblje za nekoga s velikim sportskim planovima, no Antonio je to iskompenzirao brojnim nagradama u svojoj kategoriji do 75 kg u disciplini low kick.

Tako je 2018. godine prvi put osvojio zlato na državnom prvenstvu, dok je godinu ranije pobijedio tadašnjeg prvaka iz Srbije na europskom kupu u Karlovcu. Do tada je svake godine održavao titulu prvaka Hrvatske te je dva puta bio proglašen i najboljim sportašem grada Osijeka – 2021. osvajanjem bronce na svjetskom prvenstvu u Italiji i 2023. godine.

>> Kickboksači dominantni u izboru sportaša, Vekić ponovo najbolja kod žena

”To mi priznanje poprilično znači i drago mi je da na takav način promoviramo ovaj sport kako je to nekada činio Mirko Filipović. Svojim uspjesima doprinosimo tome da se čuje za kickboxing koji je malo utihnuo, a zapravo je iznimno važan i zanimljiv”, ističe Antonio za SiB.hr.

Među svojim novijim uspjesima sportaš bilježi osvojeno zlato na prvenstvu u Portugalu koje je cijelo odradio s ozlijeđenom desnom šakom. Naime, Antonio je u takvom stanju hrabro prošao kroz svih pet borbi te, u konačnici, došao do zlatne medalje.

>> Uz Kedveša, titulu svjetskog prvaka u kickboxingu osvojio je i Osječanin Antonio Krajinović

”Stisni zube, idi kroz bol i nadaj se najboljem – time sam se vodio i uspio. Mnogo je sitnica koje mi se zapravo poklope na natjecanjima. Primjerice, posljednjeg sam dana poželio biti šesti na redu kako bih se stigao na vrijeme izvagati i jesti jer nitko ne želi ići gladan na borbu, a nije dobro biti ni pretjerano sit u tim trenutcima, i to se obistinilo. Ništa nije bilo onako kako nisam želio, nego je išlo točno onim redoslijedom koji sam priželjkivao”, prepričava Antonio.

FOTO: WAKO

Za navedeno se prvenstvo pripremao odrađivanjem brojnih treninga kojih nekada bude jedan, a nekada dva dnevno, ovisno o Antonijevim obvezama. Inače, sportaš je završio smjer elektroenergetike na FERIT-u i radi u struci, pa mu dobar dio vremena odlazi na posao. Ostatak dana rezerviran je za odmor i druženje s dragim osobama poput roditelja, djevojke i kolega koji su mu ujedno i najveća podrška, uz trenere Tomislava Bilandžića i Dragana Franjkovića.

”Kickboxing je najbolji pokazatelj nečije fizičke spreme jer za njega trebaš biti jak i agilan, ali moraš i znati primiti udarac te ostati miran i neozlijeđen. Također, u ovom je sportu izuzetno važna i hrabrost. Kickboxing je izazovan, ali jako te jača i razvija te rasteš u mnogo pogleda”, pojašnjava Antonio koji je nedavno krenuo i na kondicijske pripreme kod Mirka Krole.

FOTO: WAKO

U skorijoj ga budućnosti očekuje nekolicina državnih natjecanja na kojima će se potruditi ostvariti još bolje rezultate od prethodnih, a među kojima ističe prvenstvo u Osijeku 20. travnja u organizaciji KBK Sveti duh. Sezona mu završava svjetskim kupom u Budimpešti sredinom lipnja, nakon čega slijedi ljetna stanka, a potom europsko prvenstvo u Ateni u studenome te mogući profesionalni meč na priredbi koja se planira u Osijeku u prosincu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari