Sport / Ostalo

Proteklog vikenda

AK Slavonija-Žito osvojio četiri medalje u Istanbulu

AK Slavonija-Žito osvojio četiri medalje u Istanbulu
PR

Važno je napomenuti da od ukupno sedam osvojenih hrvatskih medalja, čak četiri stižu u Osijek, a Mia Wild je jedina atletičarka od svih reprezentacija koja je osvojila dvije medalje na natjecanju

Vrlo su uspješni bili hrvatski reprezentativci iz redova Slavonije-Žito na Dvoranskom seniorskom prvenstvu Balkana održanom u Istanbulu. Svi njihovi članovi koji su putovali u Tursku, kući se vraćaju s medaljom.

Mia Wild je osvojila dva srebra, a u oba je nastupa bila najmlađa među konkurenticama. Na 60 metara je istrčala vrijeme 7,42 i bila odmah iza tri godine starije Grkinje Emmanouilidou koja je slavila s rezultatom 7:30. Na 60 prepone Mia je također utrku završila kao druga s vremenom 8,13, a pobijedila je Slovenka Nika Glojnarić koja je imala rezultat 8,08.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lorena Faktor nastupila je u štafeti 4×400 metara zajedno s Klarom Andrijašević, Oljom Galić i Nicole Milić. Djevojke su prigrabile srebro (3:54,54) dok je zlato pripalo Turskoj (3:46,80). Broncu je zaslužio iskusni Ivan Horvat u skoku s motkom, preskočivši 5,20 metara. Najbolji je bio Grk Rizos (5,40), a istu visinu kao i Horvat imao je drugoplasirani Ukrajinac Onufrijev. Na kraju dodajmo da je Lorena Faktor nastupila i u gore spomenutoj utrci na 60 metara i zauzela deveto mjesto (7,63).

Važno je napomenuti da od ukupno sedam osvojenih hrvatskih medalja, čak četiri stižu u Osijek, a Mia Wild je jedina atletičarka od svih reprezentacija koja je osvojila dvije medalje na natjecanju.


Izdvojeno

Reci što misliš!