Uz neizostavno meso i krumpir, u još jednom slavonskom nedjeljnom ručku iskoristite i namirnice poput graška, mrkve, češnjaka, kukuruza i lubenice
Ove se nedjelje iznova poigrajte sezonskim namirnicama koje su nedavno stigle u grad na Dravi i uživajte u novoj kulinarskoj avanturi koja će vaše nepce razveseliti jedinstvenim okusima i mirisima.
Predjelo: Kukuruzna rebra
Budući da je ovih dana na tržnicu stigao
kukuruz šećerac, možete ga odmah iskoristiti za izrazito jednostavnu pripremu ukusnog nedjeljnog predjela.
U posudi izmiješajte
češnjak u prahu, sol, papar i mljevenu papriku sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu kojom ćete začiniti kukuruzne klipove prerezane na pola.
Kukuruze potom prepržite na ulju te ih zalijte češnjakom koji ste prethodno također ispržili na
maslacu i pospite sušenim peršinom. Jelo je potom spremno za posluživanje, a izvorni recept za njegovu pripravu dostupan je ovdje.
FOTO: Screenshot/Youtube
Glavno jelo: Svinjske šnicle u umaku od graška
S obzirom na sve jače vrućine, za glavno jelo predlažemo ponešto laganiji nedjeljni ručak koji, bez obzira na sve, ipak uključuje i meso.
Ovoga su puta u pitanju šnicle koje posoljene i popaprene ispecite nekoliko minuta na maslacu ili ulju. U posebnoj zdjeli zatim pomiješajte sitno isjeckanu mrkvu, češnjak, kisele krastavce, listiće peršina, zamrznuti grašak, glatko brašno, malo senfa, mljevene paprike, vegete i mlake vode te decilitar
pasirane rajčice.
Dobivenu smjesu dodajte šniclama te sve zajedno kuhajte još otprilike pola sata na srednje jakoj vatri. Jelo poslužite uz rižu ili pire krumpir, a njegov originalni recept potražite na poveznici.
FOTO: Screenshot/Youtube
Desert: Puding od lubenice
Lubenica je prava ljetna voćna poslastica koju, iako to nije uobičajeno, također možete ukomponirati u pripravu osvježavajućeg deserta nakon nedjeljnog ručka.
Uklonite koru s nje te ju očistite i razrežite na sitne komade koje ćete zatim izmiksati u blenderu. U dobivenu smjesu stavite potom polovinu šalice šećera i nekoliko kapi crvene boje za kolače te ju promiješajte.
Nakon toga, u posebnoj zdjeli sjedinite četvrtinu šalice kukuruznog brašna te istu količinu vode koje ćete izliti u prethodno prokuhanu smjesu od lubenice i kuhati dok se sve ne zgusne.
Ohladite zatim smjesu na pet minuta te ju raspodijelite u plastične čaše koje ćete ponovno staviti na hlađenje. Nakon sat vremena, izvadite puding iz čaša, razrežite ga i svaki izrezani komad pospite kokosom u prahu.
Dobivene pudinge rasporedite po tanjuru te na svaki komad opcionalno stavite listić mente. Desert je spreman za posluživanje, dok je njegov recept moguće pogledati ovdje.
FOTO: Screenshot/Youtube
Uživajte u ovom bogatom slavonskom nedjeljnom ručku!