ispred dvorca mačkamama

Na Bosutskom održan prvi Paulinafest

Grad Osijek

Paulinafest okupio je stanovnike Industrijske četvrti na jednom mjestu koji su uživali u bogatom i raznovrsnom dječjem, gastronomskom i kulturnom programu

U Industrijskog četvrti, ispred poznatog Dvorca Mačkamama, održan je prvi Paulinafest posvećen obilježavanju 100 godina izgradnje Dvorca Mačkamama te 165. obljetnice rođenja poznate osječke barunice, filantropkinje i humanitarke Pauline Hermann.

Paulinafest okupio je stanovnike Industrijske četvrti na jednom mjestu koji su uživali u bogatom i raznovrsnom dječjem, gastronomskom i kulturnom programu.

Uime Grada Osijeka, Paulinafestu nazočio je Tihomir Florijančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka.

“Na današnji dan obilježavamo 100. obljetnicu od kad se izgradio Dvorac Mačkamama i 165. godinu rođenja Pauline Hermann zbog koje se ovaj dvorac i izgradio. Iako je dvorac trenutno u relativno derutnom stanju, lijepa vijest je da je taj objekt prešao iz vlasništva Državnih nekretnina u vlasništvo Grada Osijeka pa ćemo ga uskoro obnoviti i dati mu onu pravu namjenu. Ovdje u Industrijskoj četvrti organizirano je ovo događanje na kojem se okupilo od mladih do starih pa se na taj način obilježava, ali i najavljuje da će Industrijska četvrt biti jedno malo središte grada Osijeka u kojem će biti svega, od vrtića do novog staračkog doma. Tu imamo i IT centar, a u najavi je izgradnja i Kliničkog bolničkog centra. Dakle, puno događanja bit će u narednim godinama u ovoj četvrti.”, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Florijančić.

>> Industrijska četvrt: Od pustara i tvornica do mirne obiteljske sredine i IT centra

“Paulinafestom smo odlučili napraviti završnicu obilježavanja 100. obljetnice izgradnje Dvorca Mačkamama, a ujedno 1. lipnja obilježavamo dan rođenja barunice Pauline Hermann, točnije 165. obljetnicu njezinog rođenja. Pripremili smo koncert Igora Delača, brojne aktivnosti za djecu, imat ćemo podjelu slavljeničke torte i, naravno, djeca će na štandovima izložiti sve svoje artikle koje izrađuju tijekom godine. Paulina Hermann bila je osječka plemenitašica i dobrotvorka koja je živjela na početku 20. stoljeća u Osijeku te je bila jedna od najpoznatijih Osječanki. Osim što je voljela mačke, i bila prozvana Mačkamamom, imala je izuzetno puno i dobrobiti prema ljudima, bila je filantropkinja i pomagala ljudima u potrebi.”, izjavio je Tomislav Kurevija, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt.

FOTO: Grad Osijek
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari