Lifestyle / Ostalo

Hvalevrijedni projekti

Zaklada Novo sutra uručila donacije u vrijednosti gotovo 50 tisuća eura

Zaklada Novo sutra uručila donacije u vrijednosti gotovo 50 tisuća eura
PR

Djeca s teškoćama u razvoju s područja grada Donjeg Miholjca i šire okolice nemaju mogućnost terapija senzorne integracije, a najbliže dostupne senzorne sobe udaljene su minimalno 50 kilometara te su liste čekanja za početak terapijskih postupaka velike

Zaklada Novo sutra, čiji je osnivač poduzetnik Pavao Vujnovac, podržala je projekte ''Uključi me'' Gradskog društva Crvenog križa iz Osijeka donacijom u vrijednosti 29.705 eura te ''Senzorna integracija djece s teškoćama u razvoju'' Udruge Spectrum iz Donjeg Miholjca donacijom od 20.000 eura u sklopu donacijskog ciklusa Zaklade vrijednog 430 tisuća eura.

Projekt ''Uključi me'' uključit će 60 djece iz socijalno ugroženih obitelji s područja Osječko-baranjske županije koja će sudjelovati u bogatom pedagoškom, edukativnom, zdravstveno-rekreativnom i kulturno-zabavnom programu u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradsko društvo Crvenog križa iz Osijeka provest će petodnevni program koji uključuje brojne elemente neophodne za rast i razvoj, ali i društvenu integraciju usmjerenu na osnaživanje djece iz socijalno ugroženih obitelji. U sklopu programa provest će se i obuka neplivača, a osim boravka i programa, donacija uključuje i nabavu potrebne opreme za djecu.

Donaciju je preuzela Martina Hećimović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa iz Osijeka koja je zahvalila na donaciji.

''Prije svega, zahvalni smo na ovoj donaciji koja će nam uvelike pomoći za provedbu našeg projekta 'Uključi me' koji ima cilj, baš kao što mu i naziv govori, uključiti djecu u društvo te im omogućiti zanimljive i edukativne radionice. Važno je osvijestiti kako svi moramo imati pravo na to, a posebno djeca, stoga nam ovo uistinu mnogo znači. Hvala još jednom Zakladi Novo sutra koja je prepoznala našu namjeru da pokušamo svima pružiti priliku za kvalitetnu integraciju u društvo, a posebno onim najmlađima'', poručila je.

Donacija je uručena i Udruzi Spectrum iz Donjeg Miholjca koja će, pomoću donacije Zaklade, opremiti senzornu sobu koja će uvelike pomoći djeci s teškoćama u razvoju. Djeca s teškoćama u razvoju s područja grada Donjeg Miholjca i šire okolice nemaju mogućnost terapija senzorne integracije, a najbliže dostupne senzorne sobe udaljene su minimalno 50 kilometara te su liste čekanja za početak terapijskih postupaka velike. Osim nabavke materijala i prilagođavanja prostora, projekt obuhvaća i educiranje terapeuta te sve potrebne materijale za početak provođenja terapija.

Donaciju je preuzela predsjednica Udruge Spectrum Goranka Vrapčenjak koja je zahvalila na donaciji i istaknula važnost senzorne sobe.

''Zahvaljujemo Zakladi Novo Sutra na donaciji koja će nam pomoći u opremanju senzorne sobe. Cilj je senzorne sobe kod terapije djece s poteškoćama u razvoju pružiti sigurno i stimulativno okruženje koje potiče razvoj senzornih sposobnosti kod djece, a vrlo je važno da priliku za terapije dobiju sva djeca, bez čekanja i otežanih uvjeta'', rekla je.

Upravitelj Zaklade Davor Relatić uručio je donacije te naglasio važnost ovakvih projekata, posebno u manjim sredinama.

''Važno je da sva djeca imaju mogućnost za pedagoški, edukativni i kulturni program, ali i sve potrebne terapije, bez dugog čekanja i odlaska u druge gradove. Ovakvi projekti su uistinu hvalevrijedni i dobar primjer drugima, pa smo sretni što ih možemo podržati na ovaj način'', zaključio je.

Više informacija o Zakladi Novo sutra možete pronaći na njihovoj stranici.


Izdvojeno

Reci što misliš!