Lifestyle / Ostalo

'Rasturio je!'

Ekipa oduševljena Antonijevim jelima, dobio maksimalnih 40 bodova

Ekipa oduševljena Antonijevim jelima, dobio maksimalnih 40 bodova

Domaćin je oduševio svoje goste i dobio maksimalnih 40 bodova

Pomoćni radnik Antonio Nađ ugostio je protukandidate drugog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Za svoja jela dobio je maksimalnih 40 bodova, ekipu je oduševio svojim jelima. "Opravdao si svoje školovanje, večera je bila baš zgodna", poručio je domaćinu Stjepan. "Rasturio je", nadovezala se Carla. "Potrudio se i sve je bilo odlično", poentirala je Ana.

Pripravu večere Antonio je započeo radom na desertu naziva 'Creme de la Creme'. "Neki francuski naziv", poručio je Ivan. "Očekujem neki cheesecake s višnjama možda", pretpostavila je Carla. Radilo se o kolaču od višanja, s pudingom i šlagom. U pripravi kolača domaćinu je pomogla i supruga. Nakon deserta, okrenuo se Antonio 'Rolanoj punici'. "Vjerojatno će puniti pile, srolano, svezano i pečeno u pećnici", prognozirao je Ivan. Upravo to spravio je Antonio, posvetivši naziv glavnog jela svojoj punici koja je pile iz glavnog jela i uzgojila. Tijekom priprave glavnog jela, Antonio se našao u manjim problemima. Ponovno je suprugu pozvao upomoć, a na kraju se predao pripravi predjela. 'Slana idila' sadržavala je slanu roladu s kiselim krastavcima i salamom, posluženo uz slavonske nareske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uskoro je Antonio priveo pripravu večere kraju te se posvetio pripremi za doček gostiju. Dok je ekipa dijelila svoja razmišljanja u kombiju, Antonio je priredio stol i aperitiv. Ekipu je dočekao uz dame u tradicionalnim nošnjama, a potom ponudio domaće šljivovicu i višnjevac. "Bio je super na aperitivu", komentirala je Ana. "Veliko iznenađenje su bile djevojke", dodao je Stjepan. Uskoro su dame iz KUD-a Ivan Domac Privlaka zapjevale ekipi i zagrijale atmosferu uoči predjela. Otkrio je domaćin da su u KUD-u i njegove šogorice, supruga, punica, ali i kćerkica.

Sa svojom djevojčicom u naručju, domaćin je ekipu poveo na predjelo - 'Slanu idilu'. "Rolada je bila fantastična, lijepo složena", pohvalio je izgled predjela Ivan. "Bilo je prekrasno, vidjelo se da je Antonio profesionalac, bilo je aranžirano kao u hotelu, bio sam oduševljen", bio je prepun riječi hvale Stjepan. "Pojela sam je, ali nisam ljubiteljica sira, pojela sam jer se potrudio", zaključila je, pak, Ana.

'Rolana punica' iduća je stigla na stol. Piletinu je poslužio uz složenac od povrća. "Lijepo je izgledala rolovana punica", pohvalio je Ivan glavno jelo. "Sve je ispalo jako zgodno", dodao je Stjepan. "Glavno jelo je bilo dobro, fino se to meso slaže s povrćem", zaključila je Carla. Ani se, pak, nije sviđao kulen u punjenju. No, još jednim jelom Antonio je imao prilike osvojiti i umirovljenicu iz Cerne.

'Creme de la Creme' posljednje je jelo koje je poslužio pred protukandidate. "Izgled deserta bio je savršen", otkrila je Carla. Izgled kolača pohvalila je i Ana. "Bio je presladak, ali imao je svježinu, mekoću, imao je sve", dodala je umirovljenica. "Nije presladak, točno onoliko koliko treba, višnje daju svježinu", zaključio je Ivan.

Za kraj, ekipi je Antonio udijelio prigodan poklon, a za to je dobio sve pohvale. "Jako sam zadovoljan, lijepo mi je bilo", zaključio je atmosferu na večeri Ivan. Pohvale su stigle i od Carle pa je Antonio u veselom tonu zaključio svoju večeru.

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!


Izdvojeno

Reci što misliš!