Lifestyle / Ostalo

U nedjelju

Održan osmi brzopotezni turnir u šahu u Šahovskom domu Zrinjevac

Održan osmi brzopotezni turnir u šahu u Šahovskom domu Zrinjevac
PR

Nagrađenim igračima nagrade je uručio predsjednik šahovskog saveza OBŽ Renato Vince

Šahovski dom Zrinjevac u nedjelju je ugostio 36 šahista na 8. brzopoteznom turniru Osječkog šahovskog saveza i šahovskog kluba FERIT. Igralo se devet kola po švicarskom sistemu, uz tempo igre 30 minuta i pet sekundi za svaki odigrani potez, a sudio je državni sudac Renato Vince iz Osijeka.

Zanimljive partije i završnice bile su tijekom cijelog turnira, na kome je pobijedio FID majstor Marko Filipović, član ŠK FERIT sa sedam bodova. Prava drama odvijala se u posljednjem kolu turnira kada su ravnopravno sa sedam bodova u mrtvoj utrci ušli majstorski kandidat Dinko Huis i pobjednik Filipović, međutim oba kandidata za prvaka izgubili su zadnju partiju na turniru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nacionalni majstor Miroslav Šušnjar pobijedio je Filipovića, a FIDE majstor Vladimir Nestorović bio je bolji od Huisa. Dopunski kriteriji donijeli su trijumf Filipoviću. Iza njih s pola boda manje našao se majstorski kandidat Zoran Ljikar. Četvrti je bio FIDE majstor Vladimir Nestorović, član ŠK HVIDRA iz Osijeka, a peto mjesto zauzeo je Nacionalni majstor Miroslav Šušnjar, član ŠK FERIT.

Najbolji nagrađeni igrač do 20 godina bio je Stjepan Damjanović, član ŠK Vina Markota iz Pleternice. Nagrađenim igračima nagrade je uručio predsjednik šahovskog saveza OBŽ Renato Vince.


Izdvojeno

Reci što misliš!