Kultura / Ostalo-Kultura

GOLDEN STRINGS ORCHESTRA

Tamburaški orkestar iz Osijeka osvojio zlatnu medalju na natjecanju u Pragu

Tamburaški orkestar iz Osijeka osvojio zlatnu medalju na natjecanju u Pragu

Golden Strings Orchestra tamburaški je orkestar koji je s radom započeo u studenom 2017. godine sa sjedištem u Osijeku

Tamburaški orkestar GOLDEN STRINGS ORCHESTRA iz Osijeka osvojio je zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju orkestara i pjevačkih zborova „YoungBohemia Prague 2024.“.

Predstavili su se skladbama originalno pisanim za tamburaški orkestar: „Dohvati crvenu trešnju“ (B. Potočnik), „Panonska rapsodija u novome ruhu“ (T. Ranogajec) te „Šokačka nadigravanja“ (K. Dražić) i svojim su nastupom oduševili stručni žiri, publiku i ostale natjecatelje. Ovim uspjehom utabali su put kojim žele u budućnosti prenijeti ljepotu tambure i preciznost njihovog zajedničkog muziciranja u Europu i ostale dijelove svijeta. Osim zlatne medalje koja je pripala orkestru, njihov dirigent, Marko Sesar osvojio je nagradu za najboljeg dirigenta na natjecanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Golden Strings Orchestra tamburaški je orkestar koji je s radom započeo u studenom 2017. godine sa sjedištem u Osijeku. Ansambl trenutno broji 15 članova, vrhunskih instrumentalista na tamburi. Program rada ansambla temelji se na klasičnoj tamburaškoj literaturi, kao i na brojnim transkripcijama i obradama kompozicija različitih autora svih stilskih razdoblja čime se želi predstaviti umjetnička tamburaška literatura, ali isto tako i prezentirati klasična umjetnička literatura na tamburi. Ansambl karakterizira posebna zvukovna boja koja se ostvaruje preciznim muziciranjem i posebnim umjetničkim pristupom u stvaranju vlastitoga umjetničkoga izričaja. Ansambl je do sada sudjelovao na nekoliko međunarodnih natjecanja na kojima je osvojio visoke i prestižne nagrade.

Orkestar možete zapratiti na društvenim mrežama Facebook-u i Instagramu, kao i na Youtube platformi.


Izdvojeno

Reci što misliš!