Osijek: Ocjenjivanje kvalitete hrvatskih piva
Osijek, 24.11.2022. - 1. Ocjenjivanje kvalitete hrvatskih piva organizirano je u suradnji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek i Veleučilišta u Karlovcu. Održalo se tako senzorsko ocjenjivanje kvalitete piva MEBAK metodom prema kojoj se ocjenjuju sljedeći parametri: bistroća, boja, miris i okus. Prvi put sudionici su imali mogućnost odrediti fizikalno-kemijski sastav proizvedenih piva te dodatno kontrolirati kvalitetu svojih proizvoda. Proizvodi sudionika moći će se isprobati na Adventu u Osijeku, a ocjenjivanje su proveli stručnjaci kušanjem bez da su znali o kojem se pivu radi.
Izvor: Dubravka Petric/PIXSELL
Unatoč porastu broja dana s jakim vjetrom u Osijeku u proteklim godinama, analiza pokazuje kako su varijacije učestalosti vjetrovita vremena normalne, dok je buduće trendove teško predvidjeti zbog brojnih lokalnih čimbenika
Jedan od policajaca posvjedočio je kako mu je muškarac pokušao iz ruku uzeti službenu zabilješku