Događanja / Istaknuta

17. i 18. svibnja

Adopta: Vikend posvojenja u Osijeku [PROGRAM]

Adopta: Vikend posvojenja u Osijeku [PROGRAM]
PR

Vikendi posvojenja organiziraju se po gradovima diljem Hrvatske jer je Adopta prepoznala potrebu za povećanjem regionalne ujednačenosti usluga namijenjenih posvojiteljskoj populaciji

Adopta, udruga za potporu posvajanju, u petak i subotu, točnije 17.  i 18. svibnja organizira Vikend posvojenja u Osijeku.

Taj će se program u okviru projekta Centar posvojenja održati u suradnji s Područnim uredom Hrvatskog zavoda za socijalni rad Osijek (dalje: PU HZSR Osijek), uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve počinje u petak u 12,30 sati u PU HZSR Osijek (Ivana Gundulića 22) edukativnom radionicom ''Priprema djeteta za posvojenje''. Ta je radionica namijenjena stručnjacima sustava socijalne skrbi.

Nakon toga sve će se ostale aktivnosti Vikenda posvojenja u Osijeku održati u Obiteljskom centru Područne službe Osječko-baranjske (Ulica Lorenza Jagera 12).

U petak u 17,30 sati na rasporedu je radionica za posvojitelje ''Kako s djetetom razgovarati o posvojenju''. Na toj će se radionici pojasniti zašto je važno s djetetom razgovarati o posvojenju i dat će se upute kako taj razgovor prilagoditi dobi djeteta. Na radionicu su dobrodošli svi posvojitelji, bez obzira na dob djece.

Svi koji razmišljaju o posvojenju mogu doći u subotu u 9,30 sati na INFOteku o posvojenju koja će im dati odgovore na pitanja među kojima su tko sve može posvojiti, kome se javiti kada se odlučim za posvojenje, kako si olakšati proces posvojenja i kako izgleda međudržavno posvojenje.

Posvojitelji će se u subotu od 9,30 do 13 sati moći uključiti i u individualno savjetovanje. Adoptini stručnjaci saslušat će ih i pomoći savjetima u izazovima s kojima se nose.

Vikendi posvojenja organiziraju se po gradovima diljem Hrvatske jer je Adopta prepoznala potrebu za povećanjem regionalne ujednačenosti usluga namijenjenih posvojiteljskoj populaciji. Do sada su Vikendi posvojenja organizirani u Rijeci, Lovranu, Dubrovniku, Čakovcu, Zadru, Puli, Vukovaru, Koprivnici, Splitu i Sisku.


Izdvojeno

Reci što misliš!