Aktualno s tržnice

Osječkom tržnicom zavladale višnje, a kajsije dvostruko pojeftinile od prošlog tjedna

Mirela Belaj/SiB.hr

U pitanju su uglavnom domaće kajsije, no i dalje se na nekim štandovima prodaju njihove uvozne sorte iz Grčke i Makedonije

Osječka tržnica ovoga tjedna ne obiluje s pretjerano mnogo novih namirnica, no štandovi se i dalje šarene sezonskim voćem i povrćem po stalno istim cijenama.

Aktualne namirnice tako i dalje drže prosječne iznose cijena – kilogram je rajčica tri do 4,5, jagoda četiri do pet, trešanja pet te tikvica i krastavaca od dva do četiri eura.

Ipak, kajsije, breskve i nektarine koje su na štandove tržnice stigle prošlog tjedna, prije nekoliko su dana pojeftinile. Dok je, primjerice, prijašnja cijena kajsija iznosila od četiri do šest eura po kilogramu, sada se prodaju i za 1,5 euro po pola, odnosno za tri eura po kilogramu. Breskve i nektarine također su jeftinije za euro.

>> Na tržnicu stigle kajsije, breskve i nektarine, dok se trešnje prodaju po jeftinijim cijenama

”Pojeftinile su zato što kako brzo zriju i stižu na tržnicu, tako se brzo i prodaju. Ove su sezone došle tri tjedna ranije – trebale su krenuti početkom lipnja, ali stigle su već sredinom svibnja pa će vjerojatnije i nestati mnogo ranije nego što bi trebalo”, objašnjava prodavačica.

U pitanju su uglavnom domaće kajsije, no i dalje se na nekim štandovima prodaju njihove uvozne sorte iz Grčke i Makedonije.

FOTO: Mirela Belaj/SiB.hr

Osim trešanja, na jednom su se štandu prije desetak dana počele prodavati i domaće višnje po početnoj cijeni od četiri eura po kilogramu. Idućega se pak tjedna očekuje veći priljev raznih vrsta rajčica i ostalih sezonskih namirnica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari