Vijesti / Osijek

Omiljena ljetna poslastica

Cijene sladoleda u Osijeku u porastu: Je li slatko zadovoljstvo postalo luksuz?

Cijene sladoleda u Osijeku u porastu: Je li slatko zadovoljstvo postalo luksuz?
Duško Jaramaz/PIXSELL

Kako zagrebačke, tako je i većina osječkih slastičarnica povisila cijene sladoleda, i to u nekim objektima i za četrdeset centi

S toplijim danima brojni posežu za različitim načinima osvježenja, među kojima je i konzumiranje sladoleda. Ipak, rasprave se nerijetko potežu po pitanju njegovih cijena, posebice nakon uvođenja eura kada je navedena slastica znatno poskupjela, kao i većina drugih proizvoda.

Naravno, sladoled je i dalje najskuplji na jadranskoj obali te prosječno košta od 3,5 do četiri eura po kuglici. Nedavno je turist ostao iznenađen kada je kupio četiri kuglice sladoleda u Dubrovniku koje je platio 15,60 eura, što bi značilo da je za jednu kuglicu izdvojio 3,90 eura, piše Direktno.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijene su sladoleda znatno niže u Zagrebu, odnosno kreću se od dva do tri eura po kuglici, ovisno o slastičarnici i okusu spomenute slastice. Primjerice, za prosječnu cijenu u iznosu od 2,50 eura tamo je moguće kupiti sladoled s dva okusa, odnosno popularnu pola-pola kuglicu.

kuglica sladoleda
Prihvatljivije cijene Na moru kuglica sladoleda i do četiri eura, a evo kako je kod nas

Ipak, poskupljenje je to od trideset centi u odnosu na prošlu godinu, javlja Index. Kako zagrebačke, tako je i većina osječkih slastičarnica povisila cijene sladoleda, i to u nekim objektima i za četrdeset centi.

Dok je u jednoj od najpoznatijih slastičarnica u gradu na Dravi, Petru Panu kuglica sladoleda lani koštala 1,20 euro, a prije njegova uvođenja osam kuna, danas košta 1,40 euro. Tko uz nju želi i slatki kornet, treba izdvojiti još 40 centi, što se od prošle godine nije mijenjalo.

FOTO: Mirela Belaj/SiB.hr

Gold by Waldinger i Ché Ché Sweet Place u okviru Hotela Osijek lani su držali cijenu sladoleda od 1,40 eura po kuglici, dok su ju ove godine povisili za četrdeset centi. Cijena slatkog korneta u oba je objekta viša za deset centi u odnosu na prošlu godinu, pa danas on košta 50 centi. Kuća sladoleda Amarena na Promenadi kuglicu sladoleda naplaćuje 1,50 euro, što je za dvadeset centi skuplje nego lani, dok je slatki kornet zadržao svoju staru cijenu u iznosu od 30 centi. Ista je cijena sladoleda i u Nadalini u Retfali.

Kako prošle, tako ćete i ove godine kuglicu sladoleda u Slastičarnici Vanilla na Bosutskom platiti 1,30 euro. Deset centi skuplje proći ćete u Pečenjarnici More na Vukovarskoj cesti koja u svojoj ponudi ima i sladoled, a ako se odlučite konzumirati navedenu slasticu u Caffe Baru Slasta na Trgu slobode, platit ćete ju 1,70 euro, uz slatki kornet po cijeni od 50 centi.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Ipak, u Osijeku postoje slastičarnice čije su cijene sladoleda gotovo razmjerne onima u Zagrebu. Tako nedavno otvorena slastičarnica Cube u Donjem gradu prodaje tzv. classic sladoled za cijenu od 1,60 eura, ali za njegovu premium vrstu trebat ćete izdvojiti 2,20 eura.

U konačnici, na popularnom osječkom kupalištu Copacabani gotovo su svi sladoledi poskupjeli za oko jedan euro, ovisno o tome je li riječ o onome na štapiću ili u kornetu. Primjerice, najskuplji je King za tri eura, dok su među najjeftinijima Rumenko, Snjeguljica i Kontiki za dva eura.

Cijene i ponuda Posjetili smo Kopiku prvog radnog dana i provjerili što se može pojesti i popiti

U svakom slučaju, čini se kako će i ove godine sladoled biti nezaobilazna ljetna poslastica i osvježenje pripadnicima svih generacija u gradu na Dravi, neovisno o njegovom poskupljenju.


Izdvojeno

Reci što misliš!