Veliko postignuće

Zgazili smo Talijane! Osijek ima svjetskog prvaka u pravljenju pizza

Privatna arhiva

U pitanju je ljetna light pizza koja sadrži bogatu datterino kremu, mozzarellu, marinirane cherry rajčice, hrskavi ljubičasti luk, kremasti stracchino sir, osvježavajuću limunsku koru, tasmanski papar, krutone i masline

Pizza ”Crostino” osvojila je prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Napulju (21° Campionato Mondiale del Pizzaiuolo) u kategoriji Pizza di Stagione koje se održalo od 17. do 19. svibnja. Njezin je autor Alen Radanović, višestruko nagrađivani pizza majstor i vlasnik osječkog Novog Saloona.

”Još sam uvijek pod dojmom – bilo je jako emotivno i nismo se tome nadali. S druge strane, toliko mi je drago da je moj rad i međunarodno prepoznat nakon svih tih godina borbe i isprobavanja sastojaka”, ističe Radanović za SiB.hr.

Talentiranom pizza majstoru ovo nije prvo takvo priznanje – prošle je godine pobijedio s kolegom Tomislavom Perićem na istom natjecanju. Ove mu se godine odazvalo oko tisuću sudionika, dok je u Alenovoj kategoriji bilo njih stotinjak.

>> Osječki pizza majstori odnijeli pobjedu na svjetskom prvenstvu u Napulju, za izradu pobjedničke pizze imali sedam minuta

”Ne mogu vjerovati u to da smo dvije godine zaredom zauzeli prvo mjesto na takvom jednom natjecanju. To su uistinu rezultat i potvrda dugogodišnjeg rada i truda”, navodi Radanović.

Zlato je sada odnio s pizzom koja donosi svježinu i jedinstvenu kombinaciju okusa koja će vas osvojiti već pri prvom zalogaju. U pitanju je ljetna light pizza koja sadrži bogatu datterino kremu, mozzarellu, marinirane cherry rajčice, hrskavi ljubičasti luk, kremasti stracchino sir, osvježavajuću limunsku koru, tasmanski papar, krutone i masline.

Pizza ”Crostino”; FOTO: Pizzeria Novi Saloon

”Ovo prestižno priznanje ne bismo mogli postići bez vas – naših dragih gostiju. Vaša podrška, ljubav prema našim pizzama i povjerenje koje nam ukazujete svakim dolaskom inspiriraju nas na to da budemo najbolji. Hvala vam od srca što ste dio naše priče”, objavio je na društvenim mrežama Novi Saloon u kojemu ovu pizzu možete probati i vi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari