Vijesti / Osijek

ništa od kupanja

Poništen natječaj za rekonstrukciju Kopike. Grad predvidio premalo sredstava

Poništen natječaj za rekonstrukciju Kopike. Grad predvidio premalo sredstava
Ivica Benić/SiB.hr

Grad Osijek poništio je danas javnu nabavu za izvođenje prve faze radova rekonstrukcije kupališta Copacabana

Procijenjena vrijednost javne nabave iznosila je 17,6 milijuna kuna što je trebalo biti dovoljno za olimpijski bazen koji će dobiti prave dimenzije od 50x25 metara, kao i propisanu dubinu u punom profilu, zatim bazen s atrakcijama površine 557,53 metara kvadratnih kao i neki pomoćni objekti poput strojarnice, caffe bara, svlačionica, garderobe i sanitarnog čvora te neke dodatne saržaje poput uređenja okoliša u dijelu zahvata.

>>> POGLEDAJTE Što bi se sve obnavljalo na Kopici

Danas je pak sama javna nabava poništena i to nakon što je na sami natječaj stigla samo jedna ponuda i to ona zajednice izvođača Projektgradnja plus i Osijek-Koteksa. Njihova ponuda iznosila 23,4 milijuna kuna bez PDV, odnosno 29,3 milijuna s uključenim PDV.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stručno povjerenstvo Naručitelja Grada Osijeka odbilo je samo ponudu jer je je cijena iste veća od osiguranih sredstava za nabavu. Samo povjerenstvo nije predložilo novo raspisivanje natječaja i pokušaj snižavanja cijene pa je ta odluka na samom Gradu.

Upit što će se dalje događati s rekonstrukcijom Kopike, hoće li se smanjiti obim prve faze, hoće li se osigurati dodatna sredstva ili se raspisati novi javni natječaj uputili smo i u Grad Osijek, a njihov odgovor objaviti ćemo odmah po zaprimanju.

S obzirom da je rok za izvođenje prve faze bio vrlo kratak i očekivao se dovršetak prve faze već u lipnju ove godine, a samim tim i otvorenje kupališne sezone, već sad je jasno kako od toga neće biti ništa. 

Podsjetimo, kupališni kompleks Copacabane prošle je godine ostao zatvoren jer je procijenjeno kako su troškovi održavanja i privremene sanacije preveliki. Čini se tako kako će i ove godine Osječani osvježenje moći potražiti isključivo na vrućoj obali rijeke Drave.


Izdvojeno

Reci što misliš!