Vijesti / Osijek

novi sadržaji

Prva faza aquaparka na Copacabani gotova do sredine lipnja

Prva faza aquaparka na Copacabani gotova do sredine lipnja
Ivica Benić/SiB.hr

Grad Osijek raspisao je natječaj za izvođenje prve faze uređenja kupališta Copacabana

Puno buke izazvala je polemika na jednoj od sjednica Gradskog vijeća o tome hoće li i kad Grad Osijek pronaći sredstva za rekonstrukciju osječkih otvorenih bazena. S obzirom na činjenicu kako je jučer objavljen javni natječaj za prvu fazu uređenja kojim se traži izvođač, čini se kako su sredstva osigurana.

Prethodno je izrađena potpuna projektna dokumentacija koja obuhvaća cjelokupni prostor kupališta i uključuje rekonstrukciju svih postojećih i izgradnju novih sadržaja na kupalištu pa je tako uključena rekonstrukcija olimpijskog bazena te izgradnja bazena s atrakcijama i bazena s valovima i dodatnog bazena uz njega, dječjeg bazena te ostalih sadržaja.

Otvorena osječka Kopika
15 milijuna kuna za dvije faze Kopika potpunom rekonstrukcijom planira postati aqua park

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U samoj prvoj fazi, za koju je procijenjena vrijednost nabave od 17,6 milijuna kuna obnoviti će se olimpijski bazen koji će dobiti prave dimenzije od 50x25 metara, kao i propisanu dubinu u punom profilu, zatim bazen s atrakcijama površine 557,53 metara kvadratnih kao i neki pomoćni objekti poput strojarnice, caffe bara, svlačionica, garderobe i sanitarnog čvora. Naravno, u planu je i uređenje okoliša na dijelu zahvata u kojem se izvode radovi.Ono što će za građane biti najzanimljivije jest datum do kojeg je Grad Osijek uvjetovao izvođače kako radovi moraju biti završeni. Tako odabrani izvođač mora radove završiti najkasnije do 15. lipnja 2021. godine do kad uspješno mora biti održan i tehnički pregled. To bi značilo kako će Kopika biti spremna za narednu kupališnu sezonu.

upitno kupanje i sljedeće godine Kopika zarasta u korov, uskoro natječaj za gradnju novih bazena

Prema ranijim informacijama, cjelokupno uređenje planirano je u nekoliko faza, a u narednim fazama potrebno je izgraditi dodatne sanitarne čvorove i garderobe, bazen s valovima površine 674,38 metara kvadratnih, dječji bazeni i niz drugih sadržaja.


Izdvojeno

Reci što misliš!