Opasnost za prolaznike

Otpao dio fasade zgrade u centru grada: Vatrogasci brzo intervenirali i osigurali pločnik

Mirela Belaj/SiB.hr

''Riječ je o 20 do 30 metara fasade, odnosno pročelja koji je kompletno u derutnom stanju, pa smo izašli na teren i sve urgentne dijelove koji su visili sa zida žbuke uklonili'', rekao je voditelj smjene

Sinoć u 20,49 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka dobila je dojavu o tome kako su otpali dijelovi fasade sa zgrade u Županijskoj ulici. Srećom, nitko pri tome nije bio ozlijeđen, iako je u pitanju građevina na iznimno frekventnoj lokaciji, točnije odmah preko puta Konkatedrale Svetog Petra i Pavla.

”Predstavnik stanara nazvao nas je te nam rekao kako je otpao dio žbuke, a njezini ostatci prijete prolaznicima. Riječ je o 20 do 30 metara fasade, odnosno pročelja koji je kompletno u derutnom stanju, pa smo izašli na teren i sve urgentne dijelove koji su visili sa zida uklonili”, rekao je za SiB.hr Dalibor Culek, voditelj smjene.

Na teren su izašla tri vatrogasca s policijom koja su, po završetku intervencije, označila dio pločnika ispred zgrade kako prolaznici ne bi hodali po njemu te se potencijalno izlagali opasnosti. Međutim, stanje se fasade treba što prije potpuno sanirati, na što su vatrogasci upozorili i predstavnika stanara.

>> Zbog zapuštenih pročelja u protekle dvije godine u Osijeku podijeljeno 15 kazni

”Mi to nismo u mogućnosti učiniti budući da je riječ o dugotrajnom i zahtjevnom procesu, dok je predstavnik stanara obvezan odmah ujutro obavijestiti odgovorne službe s kojima ima dogovor da dođu i saniraju prostor”, kazao nam je sinoć Culek.

Dodao je kako su im takve intervencije česte budući da su najurgentnija i najbrža služba koja se bavi spašavanjem materijalnih dobara i ljudskih života.

Uklanjanje dijelova fasade i trenutno stanje pred zgradom; FOTO: JVP Grada Osijeka i Mirela Belaj/SiB.hr

Podsjetimo, početkom 2022. godine dio se fasade odlomio i sa zapuštene zgrade nekadašnjeg Hotela Royal koji se također nalazi u gradskom središtu, točnije na Korzu. Srećom, građevinu je ubrzo bila kupila osječka tvrtka DHO d.o.o. koja trenutno radi na njezinoj obnovi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari