Vijesti / Osijek

napokon

Hotel Royal ima nove vlasnike, kreće obnova!

Hotel Royal ima nove vlasnike, kreće obnova!
Ivica Benić/SiB.hr

Novi vlasnici planiraju obnoviti hotel Royal u dvije godine

Hotel Royal napokon ima novog vlasnika. Riječ je o osječkoj tvrtki DHO d.o.o., iza koje suvlasnički stoje Damir Batinić i Boris Željko Huber.

Batinić je za Glas Salvonije potvrdio kako je posao na zadovoljstvo obiju stran(ak)a zaključen, štoviše, odmah su kao novi vlasnici krenuli u projekt oživljavanja Royala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Za početak, u suradnji smo s Konzervatorskim odjelom u Osijeku kako bismo vidjeli što su naše obveze, s obzirom na to da je objekt pojedinačno kulturno dobro. Izvana će se stoga zadržati izvorni izgled, a za unutrašnjost planiramo 40-ak luksuznih soba na razini četiri ili pet zvjezdica. Izvjesno je da će dio prostora do korza biti poslovne namjene. U rekonstrukciju će i nekadašnja izvorno plesna dvorana, odnosno generacijama to je prostor poznatiji kao nekadašnje kino Zvečevo", otkriva za Glas Slavonije neke detalje Batinić.

Kaže i kako su već pokrenuli proces ishođenja građevinske dozvole i da očekuje završetak radova na novom Royalu u iduće dvije godine.

Cijena transakcije nije poznata, ali nije manja od 21 milijuna kuna jer upravo je to iznos za koji je hotel njegov sada bivši vlasnik, tvrtka Royal d.o.o., ponudio Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji koji imaju pravo prvokupa (zbog statusa kulturnog dobra). Kako su i jedni i drugi nisu iskazali interes za prvokupom, nekretnina hotela Royal, u osnovi dvije zgrade i dvorište (900 četvornih metara), ponuđena je na tržištu.

Hotel Royal i Pošta: Oronule fasade prijete prolaznicima Fotogalerija

 


Izdvojeno

Reci što misliš!