tko koliko vrijedi

Transfermarkt ažurirao podatke za HNL: Beljo najskuplji igrač Osijeka, cijena mu narasla za dva milijuna

Davor Javorović/PIXSELL

Ukupna vrijednost NK Osijek sad je 35 milijuna eura, 600 tisuća manje nego što je bila ranije ove godine

Transfermarkt, specijalizirana web stranica za procjenu vrijednosti nogometaša, ažurirao je podatke, a na red je došao i SuperSport HNL.

Ukupna vrijednost NK Osijek sad je 35 milijuna eura, 600 tisuća manje nego što je bila  ranije ove godine.

Prvo mjesto po vrijednosti drži 20-godišnji napadač Dion Drena Beljo s vrijednošću od 6,5 milijuna eura. Njemu je cijena narasla za dva milijuna.

Drugi je reprezentativni golman Ivica Ivušić s 5 milijuna eura. Treće mjesto drži Žaper s 3 milijuna, a slijedi ga na četvrtom mjestu Caktaš s 2 milijuna.

Pomalo iznenađujuće, mađarski reprezentativac i po mnogima trenutno najbolji igrač Osijeka i lige, László Kleinheisler na petom je mjesto s vrijednošću od dva milijuna. Njemu se vrijednost nije mijenjala.

Kristijan Lovrić bio je najskuplji, a sad je pao na šesto mjesto, s pet na dva milijuna eura. S obzirom na to da zbog ozljede već dugo vremena ne igra, to je bilo i očekivano.

Slijedi ga Mierez  koji je napokon počeo izlaziti iz svoje krize. Njemu je vrijednost pala s četiri na dva milijuna eura.

Osmi je Nejašmić s 1,6 milijuna, a deveti Danijel Lončar s 1,5 milijuna eura.  

U top 10 i društvo s vrijednošću većom od milijun eura još se ugurao i mladi Adrian Leon Barišić s vrijednošću od 1.5 milijuna eura.

Što se tiče kompletne lige, najvrjedniji je Dinamovac  Josip Šutalo, koji ujedno bilježi i najveći skok vrijednosti u odnosu na posljednje ažuriranje. Dinamov stoper sada vrijedi 18 milijuna eura, što je porast od čak 10 milijuna eura. Na drugom mjestu je Luka Ivanušec, koji bilježi pad sa 12.5 na 10 milijuna eura, treći je Mislav Oršić koji vrijedi isto toliko, a četvrti Dominik Livaković sa 8.5 milijuna eura. Njima dvojici je vrijednost ostala ista. Svi nabrojani igrači su Dinama.

Na petom mjestu je Hajdukov Marko Livaja, kojemu je vrijednost porasla za pola milijuna i sada vrijedi osam milijuna eura, a zatim slijedi Osijekov Beljo.

Što se tiče klubova, daleko je najskuplji i dalje Dinamo s vrijednošću 107.50 milijuna eura, slijedi Hajduk 46.40 milijuna eura, treći je Osijek s 35 milijuna.

Kako su brojke izgledale prije zadnjeg ažuriranja pogledajte OVDJE.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari