Evo kome i koliko NK Osijek treba platiti ne želi li u stečaj

Nogometni klub Osijek našao se na prekretnici kad je u pitanju njegova daljna sudbina. Nije ovo prvi put da se nalazi u ovakvoj situaciji, ali zasigurno, do sada nikad situacija nije bila ovako ozbiljna.

Dokaz tome su zakonske obaveze proizašle iz procesa predstečajne nagodbe u kojoj se NK Osijek nalazi. Tako do 31.12. ove godine, klub mora isplatiti nešto manje od 4,6 milijuna kuna trenerima i igračima, bivšim i sadašnjim, inače će klub završtiti u stečaju, a to prema tumačenju nadležnih institucija znači brisanje kluba iz svih registara i nemogućnost natjecanja. Tada će postojati jedino opcija ponovnog osnivanja kluba pod novim imenom (primjerice NK Osijek 1947. op.a.) i kretanje iz najnižeg ranga natjecanja.

Zanimljivo, među ukupno 67 osoba kojima klub mora platiti nalaze se većinom upravo sadašnji igrači, treneri i neki djelatnici kluba koji će se 1. siječnja u slučaju ne plaćanja naći na ulici kao nezaposlene osobe ukoliko se ne iznađu sredstva plaćanja. 

Danas, 27. prosinca još je uvijek nejasno kako će klub platiti ovaj iznos, a kao neke od opcija spominju se transferi Josipa Mišića i Borne Barišića (koji se također nalaze na listi za isplatu) u Dinamo i (ili) Rijeku. 

Vremena je malo, a što će se dogoditi pokazati će se u danima pred nama.

Kliknite na sliku za uvećanje:

SiB.hr
Izvor: Fina

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari