Aktualni trendovi

Evo što Osječanke nose ove zime: Bež boja, crni kaputi i traper od glave do pete

Ivica Benić/SiB.hr

Sigurno je da Osječanke, neovisno o generaciji, ove zime nastavljaju slijediti trendove i istovremeno biti autentične promicateljice životnog stila u gradu na Dravi

Možemo reći kako je prava zima započela tek prije otprilike dva tjedna kada je snijeg sve više počeo bijeliti ulice grada na Dravi. Zimskoj su se atmosferi prilagodile i legice koje se ove sezone odijevaju u tonove boja poput sive, plave, smeđe i crne.

”Nosim neku toplu majicu i hlače te, naravno, jaknu, a od obuće čizme. Najviše nosim tamnoplavu, crnu, sivu i smeđu boju”, kaže Matea.

Ipak, u gotovo svakoj dosadašnjoj odjevnoj kombinaciji Osječanki koju je zabilježio naš fotograf prevladava bež boja svih nijansi – od krem, preko boje karamele i pijeska, pa sve do boje bijele kave.

>> Čizme, traperice i ružičasta boja: Provjerili smo što Osječanke nose ove jeseni

Navedena je boja tako ujedno i jedan od ovogodišnjih sezonskih trendova koji se počeo prakticirati još tijekom jeseni. Glavna je prednost bež boje činjenica kako se uklapa u sve odjevne kombinacije te izgleda sjajno i na mekom pletivu, i na haljinama, i na vunenim kaputima, ali i na obući i modnim dodatcima poput šalova i marama.

”Ove zime najviše preferiram bež, pa stalno nosim zimsku jaknu i gležnjače te boje. Rukavice ne nosim jer ih ne volim, a šal stavim povremeno, najčešće isto bež, a ponekad i bijeli”, govori Katarina.

Dodaje kako zimi općenito ne voli ‘kričave’ boje, nego uglavnom kombinira bež nijanse sa crnom, smeđom, bijelom, sivom, ljubičastom i tamnozelenom bojom. Najviše pak nosi tople zimske haljine, dok je jedino tijekom blagdana odijevala šarene pulovere.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Među odjevnim su predmetima i dalje sveprisutne traperice koje Osječanke kombiniraju s majicama bež i bijelih tonova. U njima se, tvrde, osjećaju najudobnije, što je također trend ovogodišnje zimske sezone u kojoj se u modu sve više vraćaju traper od glave do pete i minimalizam.

”Budući da volim da mi je toplo, u stanu je grijanje uvijek pojačano. Tamo, stoga, pretežito nosim nešto što mi je udobno, što su najčešće majice kratkih rukava i lagane trenirke. Za fakultet uglavnom biram plave ili crne traperice i također laganu majicu, ovisno u kojoj predavaonici imamo predavanja jer negdje je toplije, a negdje hladnije. Iako je zima, volim svijetlu odjeću u bijelim i čak ružičastim nijansama”, opisuje Anamarija.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Ako jakne koje legice nose nisu bež, onda su uglavnom crne boje. Ove su sezone tako u modi veliki crni kaputi koji se također, zbog svoje jednostavnosti, dobro slažu s ostalom odjećom i mogu trajati dugo godina.

”Kombiniram hlače s puloverima ili tankom majicom, ovisno o temperaturi. Srećom, imam crnu bundu koja me dovoljno dobro ugrije, a boje su koje kod mene prevladavaju bijela, bež i crvena”, navodi Andrea.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Podsjetimo, službena je sezonska boja zapravo crvena, što su također primijetile naše Osječanke koje svoje zimske odjevne kombinacije, stoga, upotpunjuju detaljima tih nijansi.

”Uz crni kaput i/ili sivi pončo, volim osvježiti svoju odjevnu kombinaciju trima crvenim detaljima, a to su šal ili marama, rukavice i torbica”, ističe Zdravka.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Ima i onih Osječanki koje, unatoč hladnoj atmosferi u zraku, vole svojevrsne ekstravagantne kombinacije jarkih i istovremeno usklađenih boja s ovogodišnjom sezonom. Tako su, između ostaloga, ove zime trend boje kao što su sjajno žuta i spomenuta vatreno crvena.

Neke legice pak uopće ne slijede trendove, pa nose kapute u zelenoj i ružičastoj boji, kombinirajući ih sa šalovima, čizmama i ostalim modnim detaljima raznih drugih nijansi koje unose šarenilo u zimsko sivilo.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

U konačnici, zamjetno je kako većina Osječanki, usprskos niskim temperaturama i manjku svjetlosti, na fotografijama nosi sunčane naočale. Ipak, to se mijenja s obzirom na to kako je vani trenutno snijeg i padat će, vjerujemo, još.

Sve odjevne kombinacije i trendove koje legice prate ove zime možemo, stoga, objediniti fotografijom ispod.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Sigurno je da Osječanke, neovisno o generaciji, ove zime nastavljaju slijediti trendove i istovremeno biti autentične promicateljice životnog stila u gradu na Dravi. Ako želite vidjeti još njihovih zimskih odjevnih kombinacija, svakodnevno pratite fotografije naših Legica dana klikom na poveznicu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari