Aktualni trendovi

Čizme, traperice i ružičasta boja: Provjerili smo što Osječanke nose ove jeseni

Ivica Benić/SiB.hr

Iako je službena sezonska boja crvena, na ulicama grada na Dravi ove jeseni dominiraju žuta, smeđa, bijela, crna i plava boja koje podsjećaju na modu sedamdesetih godina

Osijek, kao multikulturalan i živopisan grad, ne zaostaje ni kada je riječ o modnim preferencama svojih stanovnica, posebice tijekom jesenskih dana tijekom kojih je u gradu prisutno mnoštvo mladih ljudi.

Dok lišće prelazi u tople nijanse smeđe i crvene boje te polako opada s drveća, Osječanke pažljivo biraju svoje odjevne kombinacije, stvarajući jedinstvenu modnu priču u svom gradu koja prati ritam sezone.

Iako je službena sezonska boja crvena, na ulicama grada na Dravi ove jeseni dominiraju žuta, smeđa, bijela, crna i plava boja koje podsjećaju na modu sedamdesetih godina te su istovremeno klasici navedenog godišnjeg doba.

Posebno se u tim bojama, u kombinaciji sa svilenim šalom ili maramom, nose lagane jaknekaputi.

”Najčešće biram smeđe i crne majice koje potom upotpunim svilenim šalom i toplim kaputom bijele boje. On ide uz sve”, govori nam Klara. Zdravka pak nosi crne kapute, dok marame mijenja prema odjevnoj kombinaciji ili raspoloženju.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Luksuz ponekad ne zahtijeva ništa više od odijevanja u elegantan, ali nenametljiv komplet u kojemu se osjećate ugodno. U skladu s time, ove su se jeseni vratile u modu dobre stare traperice i traper jakne u svim oblicima i veličinama, što su prepoznale i Osječanke.

”Uz majicu smeđe ili bež boje, jaknicu i čizmice, najviše volim iskombinirati traperice. U njima se osjećam najudobnije”, objašnjava Matea.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Osim klasičnih majica dugih rukava, u modu vratile su se vunene tunike, rolke i široke veste. Međutim, tijekom prethodnih jesenskih mjeseci koji su bili malo topliji nosile su se i majice koje otkrivaju ramena ili pak jedno rame, što je također svjetski trend ove sezone. U takvim odjevnim kombinacijama ponovno prednjače boje poput bijele i bež, ali i zelene.

”Takve su majice jednostavne i ležerne, a opet dovoljno ženstvene i privlačne te prigodne za sva godišnja doba, osim zime, eventualno”, navodi Petra.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Od obuće pak legice uglavnom nose crne ili smeđe čizme i cipele te bijele tenisice koje su uvijek u modi zbog svoje prilagodljivosti gotovo svim odjevnim kombinacijama i ostalim bojama, neovisno o godišnjem dobu. Ružica tako ističe kako je jedva dočekala jesen kako bi mogla uskočiti u svoje crne čizme sa šljokicama, a njima se veseli i Maja.

”Čizme su mi simbol jeseni jer mi pružaju udobnost, štite me od hladnoće i kiše te istovremeno dodaju određenu dozu elegancije mom odjevnom stilu”, napominje.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Kako bi ”utoplile” klasično ”hladne” jesenske boje, pojedine legice ipak nose odjevne kombinacije spomenute crvene boje. Nerijetko ju još dodatno ”začine” upečatljivom ružičastom bojom iliti Vivom Magentom koja je također trend ove jeseni i zime, a koja je proglašena bojom cjelokupne 2023. godine.

”Primjerice, u proljeće i ljeto prevladavaju malo življe, dok se tijekom jeseni i zime nose one klasične boje. Mislim da Osječanke jako dobro prate modu i da nose onu boju koja je aktualna”, primjećuje Jelena.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

Svojom kreativnošću u eksperimentiranju s bojama, nošenju svevremenskih odjevnih komada poput traperica te suptilnom dozom elegancije u obući poput cipela i čizama, naše Osječanke pokazuju kako modni izričaj također može biti priča o individualnosti koja istovremeneno prati ritam godišnjih doba i svjetskih trendova. Uz praktičnost, udobnost i dobar estetski dojam, svaka je njihova odabrana odjevna kombinacija još i jedinstvena te time obogaćuje šarm grada na Dravi ove jeseni.

Ako želite vidjeti još njihovih jesenskih odjevnih kombinacija, svakodnevno pratite fotografije naših Legica dana klikom na poveznicu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari