Uoči snimanja filma ''Wrongful Death 2: Bloodlines''

Kinesko-američka glumica o Osijeku: ”Probala sam gulaš i rakiju, sve je kao u bajci”

Mihaela Vojtek/Dream Team Pictures

O svojoj ulozi u filmu ne smije još ništa konkretno otkrivati, no tvrdi kako je izrazito jedinstvena i prilagođena njoj

Prije dva dana završio je dio snimanja holivudskog filma ”Wrongful Death 2: Bloodlines”, drugog dijela trilera producenta, glumca i redatelja Vjekoslava Katušina, scenarista Miroslava Trčka te koproducenta Milana Papića.

Snimanje se i ovoga puta odvijalo u Osijeku i Belom Manastiru te uključivalo glumce kao što su slavni detektiv iz kultne franšize ”Slagalica strave” Costas Mandylor, njemačka pjevačka senzacija Joey Heindle, 13-godišnji Emin Račić koji u nastavku glumi Costasova sina te već poznati glumci iz prvog dijela filma – Alon Herth i Jenny Paris.

Među njima se istaknula i Bai Ling, kinesko-američka glumica poznata po ulogama u filmovima poput ”Vrane” s Brandonom Leeijem, ”Divljeg zapada” s Will Smithom te ”Crvenog ugla” s Richardom Gereom, ali i mnoštvom drugih uloga kao što je utjelovljenje lika Archara u višestruko nagrađivanoj televizijskoj seriji ”Izgubljeni”.

>> Zvijezde Slagalice strave i Divlji zapad u Slavoniji i Baranji snimaju film hrvatskog redatelja

”Nisam išla ciljano na to da budem glumica, već mi je to u prirodi. Kada se uživljavam u lik, i dalje sam odana svojim osjećajima i načinima na koje vidim ulogu, stoga mi nije problem glumiti u različitim filmskim žanrovima. Znam u kakvim sam ulogama dobra, a u kakvima ne te što sve mogu ponuditi, a što ne, pa prema tome biram i projekte na kojima ću sudjelovati”, govori Ling za SiB.hr.

Dodaje kako joj nije bilo strano ni glumiti s renomiranim filmskim zvijezdama – štoviše, imala je priliku mnogo toga naučiti od njih, a i sama posjeduje veliko znanje i iskustvo. Također, smatra kako je presudni čimbenik u glumi činjenica kako se ne bavi njome radi slave i novca, nego stoga što posjeduje dar koji želi prenijeti ostatku svijeta.

>> Nastavlja se snimanje holivudskog filma u Osijeku, pogledajte kada i na kojim lokacijama

”Ako želite uspjeti u glumi, neminovno je da se dajete, ali i da budete iskreni u tome što radite. Primjerice, ja nikada nisam promijenila ime, iako su mi savjetovali da ga izmijenim u neko zapadnjačko koje bi ujedno bilo i zvučnije. Međutim, ostala sam dosljedna sebi, za što smatram da me izdvaja od drugih. Kada je u pitanju suradnja s poznatim glumačkim licima, bilo mi je istovremeno zabavno i uzbudljivo raditi s njima, no držim kako smo na setu svi jednaki, neovisno o svojoj popularnosti i prethodnim ulogama jer se svatko od nas uživi u svoj lik i pokuša dati najbolje od sebe u datom trenutku”, objašnjava glumica.

FOTO: Dream Team Pictures

Na pitanje o suradnjama koje su joj ostavile poseban dojam, izdvaja onu s Brandonom Leeijem koji je tragično preminuo upravo na snimanju filma ”Vrana”, odnosno nakon što ga je usmrtio metak iz pištolja koji je trebao biti prazan. Glumici Ling to je pak bila prva uloga u zapadnjačkom, odnosno američkom filmu pa se, osim toga što se morala naviknuti na tetovaže i šminku, rado prisjeća upoznavanja s njime.

”Nisam odmah znala da je riječ o sinu Brucea Leeija, no kasnije mi je bila čast što sam radila s njime jer je bio iznimno talentiran i iskren te je znao s ljudima. Također, i taj je film postao poznat po njemu i publika ga je zamrznula u tom vremenu. Iz tih razloga i volim snimanje jer vaše uloge ostaju ovjekovječene, neovisno o kasnijim događanjima”, navodi Ling.

Vjekoslav Katušin i Bai Ling; FOTO: Dream Team Pictures

Slično mišljenje ima i o Vjekoslavu Katušinu s kojime trenutno radi na trileru ”Wrongful Death 2: Bloodlines”, a za kojega tvrdi kako je kreativan, gostoljubiv, karizmatičan i uporan, što su potrebne i poželjne osobine za uspjeh u toj struci. O svojoj ulozi u filmu ne smije još ništa konkretno otkrivati, no tvrdi kako je izrazito jedinstvena i prilagođena njoj.

”Uz to, dosta je zabavna, uzbudljiva i seksi, a ujedno i izazovna i misteriozna. Konkretnije gledajući, cjelokupna se filmografija stalno mijenja, pa tako i moje uloge, a za ovaj film mislim kako će dovesti neku promjenu i u Hrvatskoj”, kaže glumica.

FOTO: Dream Team Pictures

Budući da se Ling po prvi puta našla u Lijepoj Našoj, konačno nas je zanimalo jesu li joj se ispunila očekivanja, kako joj se do sada svidio grad na Dravi te koje je tradicionalne specijalitete kušala tijekom boravka u Slavoniji i Baranji.

”Fascinirale su me razne znamenitosti, osječka konkatedrala te veoma starinske ulice slične onima u ostatku Europe – na trenutke sam se osjećala kao da sam u bajci. Ne bih mogla izdvojiti ono što mi se najviše svidjelo, a od hrane i pića probala sam rakiju i gulaš. Iako jelo nema mnogo sastojaka, bogato je okusima i ima domaći štih”, zaključuje Ling.

>> Holivudske zvijezde ponovno stižu u Osijek, dio scena već su snimile u Tvrđi

Nastavak i završetak snimanja filma ”Wrongful Death 2: Bloodlines” planira se tijekom srpnja kada će se glumačkoj ekipi pridružiti Eric RobertsMichael Paré koji igraju glavne uloge u prvom dijelu spomenutog trilera, uz švicarsku glumicu Silviju Spross.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari