CNN: Osječki Farmeron je među 7 ‘najluđih’ bežičnih inovacija

Novo priznanje dobila je osječka tvrtka Farmeron koju je osnovao Matija Kopić nakon što je odrastajući uz oca farmera uvidjeo sve nedostatke klasičnog vođenja jednog seoskog gospodarstva. Ovoga puta prepoznao ih je CNN.

Ideja za Farmeron nastala je kao rezultat stanja u poljoprivredi Slavonije, gdje poljoprivrednici teško prate primjerice koliko njihove krave proizvode mlijeka. No iz male Slavonije Farmeron je prerastao u aplikaciju koju koriste i velike svjetske farme koje su smanjile troškove praćenja podataka o proizvodnje a 60 posto.

Farmeron su već priznali i prepoznali mnogi pa je tako osim visokog priznanja predsjednika Ive Josipovića o njima pisao Forbes. Sve to dogodilo se nakon što su putem poslovnih anđela za svoj  “Google Analytics za farme” dobili vrijednu investiciju od 1,4 milijuna dolara.

Nedavno smo i mi pisali o samome Farmeronu, ali je tema bila pomalo bizarna. U trenucima kada u Hrvatskoj nezaposlenost buja izdali su oglas za posao u kojem nude plaću od 10 tisuća kuna kao i brojne bonuse. Nažalost, nisu uspjeli pronaći adekvatnu osobu za taj posao.

[span class=attention]POGLEDAJTE: Farmeron zapošljava-plaća i do 10000 kuna[/span]

CNN koji je također prepoznao ovaj projekt svrstao ih je među sedam ‘najluđih’ bežičnih inovacija, a s njim u društvu našli su se i božično drvce koje svijetli nakon što dobijete email, zatim ‘bežične pelene’, robotske igračke od papira koje se povezuju putem WI-FI i drugi zanimljivi projekti o kojima više pročitajte OVDJE.

Tekst: T.M./SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari