ŠTO JE OVO?

Pitali smo umjetnu inteligenciju kako se kuha fiš paprikaš. Evo što nam je odgovorila

Borna Jakšić/PIXSELL

Ako se pita umjetnu inteligenciju u fiš se stavlja krumpir i svježa paprika, a poslužuje se uz palentu

Veliki je petak i kod velikog broja Slavonaca i Baranjaca na meniju je fiš paprikaš. Već smo objavljivali više recepata kako skuhati ovu baranjsku deliciju, a sad smo pitali i umjetnu inteligenciju (ChatGPT) kako se kuha baranjski fiš paprikaš.

Recept koji smo dobili, u najmanju ruku, je čudan. I nikako vam ne bi preporučili da fiš kuhate po njemu. Ali evo prenosimo cijeli odgovor:

“Evo recepta za pripremu baranjskog fiš paprikaša:

Sastojci:

  • 1 kg svježe ribe (šaran, smuđ, som ili neka druga slatkovodna riba)
  • 2-3 veće glavice luka
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2-3 svježe paprike (po mogućnosti crvena i zelena)
  • 2-3 rajčice
  • 2-3 krumpira
  • 2 žlice paprike (slatka ili ljuta, ovisno o preferencijama)
  • Sol, papar, vegeta ili drugi začini po želji
  • 1 dl ulja
  • Voda
  • Svježi peršin ili peršinov list za posipanje

Upute:

1. Priprema povrća:

Luk ogulite i sitno nasjeckajte.
Češnjak sitno nasjeckajte.
Paprike operite, očistite od sjemenki i narežite na manje komade.
Rajčice operite i narežite na kockice.
Krumpire ogulite i narežite na kockice.

2. Priprema ribe:

Ribu operite, očistite i narežite na manje komade. Ako koristite manje ribe, možete ih ostaviti cijele.

3. Priprema paprikaša:

U velikoj posudi zagrijte ulje.
Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok luk ne postane staklast.
Zatim dodajte narezane paprike i rajčice te pirjajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
Dodajte papriku u prahu i promiješajte.
Nakon toga dodajte narezane krumpire i ribu.
Podlijte sve vodom tako da sve bude prekriveno.
Posolite, popaprite i dodajte ostale začine po želji.
Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 30-40 minuta ili dok krumpiri ne omekšaju, a riba se skuha.

4. Posluživanje:

Kad je paprikaš gotov, pospite svježim peršinom ili peršinovim listom.
Poslužite toplo uz svježi kruh ili palentu.

Napomena: Možete prilagoditi recept prema svojim preferencijama dodavanjem drugog povrća ili začina. Također, možete prilagoditi količinu vode i začina prema gustoći i okusu koji preferirate. Uživajte u pripremi i degustaciji baranjskog fiš paprikaša!”

Mi vam ipak savjetujemo da se držite pravog recepta

>> Skuhajte pravi baranjski fiš i domaću tjesteninu

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari