S Goranovim iskustvom bivšeg kuhara u brojnim restoranima, a tako i u zagrebačkom Noelu, očekuje se kako će Waldinger svakako doseći novu razinu kvalitete koja bi mogla privući još više posjetitelja u lokal
Gastronomska scena u Osijeku sve je bolja i kvalitetnija, a
dolaskom uglednog kuhara zasigurno će se podignuti na još višu
razinu.
Naime, Goran Kočiš od jučer je novi glavni chef
osječkog restorana Waldinger. Ljubiteljima dobre kuhinje Kočiš je
poznat kao bivši kuhar zagrebačkog restorana Noel, a upravo
zahvaljujući njemu ovaj restoran može se pohvaliti s Michelinovom
zvjezdicom osvojenom 2019. godine.
”Put do zvjezdice je dalek, ali će zasigurno kuhinja u
Waldingeru biti na razini iste. Michelinova zvjezdica je jedna
vrsta titule i utega na leđima koja zahtijeva još više truda i
rada. Također, mijenjaju se očekivanja gostiju prilikom ulaska u
restoran, pa ju je mnogo teže održati, nego dobiti. Najbitniji su
konstantna kvaliteta, jednaka radna snaga i praćenje trendova”,
istaknuo je Kočiš za SiB.hr.
Njegovim dolaskom u Waldinger, navedeni bi restoran svakako mogao
postići razinu za dobivanje Michelinove zvjezdice. Međutim, riječ
je o procesu koji, dodaje Kočiš, zna potrajati, a hoće li jednoga
dana i Waldinger dobiti ovu prestižnu titulu, ovisi o brojnim
čimbenicima.
”Inspektori koji dolaze uglavnom su stranci koji i inače jedu po
restoranima visoke kuhinje, stoga se ne zna jesu li došli baš s
tom namjerom utvrđivanja kriterija za Michelinovu zvjezdicu, ili
kao obični gosti. Većinom fotografiraju jela, tipkaju po
mobitelima i rade bilješke, a dođu najmanje tri puta kroz godinu
dana i uvijek je netko drugi u pitanju”, naglasio je Kočiš.
FOTO: Goran Kočiš
Navedeni je kuhar inače rođen u Donjim Meljanima kod Slatine, a nakon što je završio školu u Virovitici, obišao je brojne ugledne restorane u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj. Nakon zagrebačkog potresa i usred epidemije koronavirusa, nakon 19 godina radnog staža vratio se u Slavoniju, gdje je jedno vrijeme planirao i
otvaranje vlastitog restorana, ali će karijeru ipak nastaviti u Osijeku. Dokaz je to kako i gastronomska scena u gradu na Dravi sve više napreduje.
”Ja sam takav da moram napredovati i ne mogu stajati u mjestu, pa ću dati sve od sebe da posjetitelji Waldingera od nas dobiju vrhunsku uslugu na svim razinama. Uz mene stoji tim kuhara koji je također spreman na napredovanje, a moja je desna ruka dugogodišnji Waldingerov kuhar koji je spreman za poziciju su-shefa, Mateo Meković”, zaključio je Kočiš te dodao kako Waldinger pak trenutno priprema tri posebna menija s tri različita slijeda za Valentinovo – riblji, mesni i vegetarijanski.
S Goranovim iskustvom bivšeg kuhara u brojnim restoranima, a tako i u zagrebačkom Noelu, očekuje se kako će Waldinger svakako doseći novu razinu kvalitete koja bi mogla privući još više posjetitelja u lokal. Dobivanje Michelinove zvjezdice u ovome je trenutku daleko i uvjetovano brojnim čimbenicima, no ne sumnjamo u daljnji i još veći trud i rad djelatnika ovoga restorana i podizanje kvalitete na najviše razine.