vječna dilema

Kuha li se juha poklopljena ili otklopljena? Evo što kaže Špiček

Mnogi kuhaju juhu poklopljenu, no Špiček objašnjava zašto je bolje kuhati je bez poklopca

Treba li se juha poklopiti kad se kuha ili ne? Poznati kuhar
Tomislav Špiček u emisiji 321Kuhaj dao je svoje
mišljenje.

On više voli juhu (ili temeljac) kuhati otklopljenu, a ovo je
njegovo objašnjenje.

“Volim juhu kuhati otklopljenu kako bi ispario višak
tekućine i tako dobijete na jačini. Kroz paru izlazi tekućina i
reducira se”, kaže Tomek.  

Kada se kuha otklopljena, juha je ujedno i bistrija, kaže.

>> Pažanin razbija kulinarske mitove: Kuha li se krumpir za pire u kori, treba li dodati ulje u tjesteninu, prži li se na maslinovom ulju…

Nove epizode showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ gledajte od
ponedjeljka do četvrtka od 21 sat na RTL-u!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari