pizza na kotačima

Pokretna pizzerija hit u Slavoniji: Prodaju i preko 100 pizza dnevno!

Ustupljena fotografija

Kako u vrijeme pokretanja posla putem državnih poticaja nije bilo onih za ugostiteljstvo, bračni par Kličković odlučio je uložiti svoju ušteđevinu i upustiti se u jedinstven posao

Obilazeći prije dvije godine nadaleko poznatu osječku manifestaciju HeadOnEast, supružnici Brigita Pinter Kličković i njezin suprug Milan zamijetili su da među 50-ak kućica nijedna ne nudi – pizzu. Uz to, godinama bi ranije u krušnoj peći u svojoj kući u Šodolovcima isprobavali razne vrste brašna i sira, dakako i dodataka za pizzu i sve to bilo je dovoljno da se prošle godine odluče na otvorenje prve pokretne pizzerije u Slavoniji!

“Po struci sam kuhar s više od 20 godina iskustva, a radio sam i kao šef kuhinje. Pizze su mi oduvijek bile strast i u kuhinjama gdje sam radio bilo je pizza. No, nisam imao mogućnosti biti kreativan i tako smo supruga i ja odlučili pokrenuti ovaj biznis koji nam, za sada, odlično ide“, ispričao je za SiB.hr 37-godišnji Milan.

Kako u vrijeme pokretanja posla putem državnih poticaja nije bilo onih za ugostiteljstvo, bračni par Kličković odlučio je uložiti svoju ušteđevinu i upustiti se u jedinstven posao.

Pokretna pizzerija „Chef’s corner“ tako je već duže vrijeme stacionirana u trima slavonskim mjestima – Šodolovcima, Markušici i Vladislavcima. Ondje na licu mjesta prave pizzu po želji kupca, a trenutno je u ponudi 17 vrsta, od kojih 14 pizza, dva sendviča i nešto što nije, kroz smijeh će Milan, niti pizza, ni sendvič.

Ustupljena fotografija

Plinska poput krušne peći

“Pizzu pripremamo na plinsku peć koja postiže temperaturu od 450 stupnjeva i moguće je dobiti vrstu pizze sličnu onoj iz krušne peći, jer je temperatura ključna”, znalački nam pojašnjava Kličković koji sa svojom pokretnom pizzerijom posao započinje uvijek nakon 17 sati.

Naime, kaže kako pravo tijesto za pizzu treba odležati najmanje 30 sati, a osim toga, to radno vrijeme pokazalo se najisplativijim.

Ustupljena fotografija

Tartufi, barbecue, slatka pizza…

Slavonci su, reći će, klasičari pa tako najviše ide pizza vesuvio, capricciosa i slavonska. Ipak, Milan je inovativan pa tako u ponudi ima i sve popularniji sendvič panuozzo pa i pizze s tartufima, mortadelom i pistacijom, barbecue piletinom pa čak i slatku pizzu!

“Ljudi su oduševljeni i katkada u danu prodamo i stotinjak pizza. Upravo je velika zainteresiranost razlog što ne znamo hoćemo li ponovo ići na spomenutu manifestaciju na kojoj smo prošle godine “gorjeli“ od posla“, priča Milan.

Nije samo stajanje na nogama po 18 sati razlog što za sada ne proširuju svoj posao. Naime, otkako je supruga nedavno rodila, kaže, pravo je umijeće iskombinirati vrijeme sukladno prinovi u obitelji. No, ne žale se, naravno.

Ustupljena fotografija

“Ništa nama nije problem osim lošega vremena i vjetra. No, naši kupci unaprijed znaju možemo li doći ili ne, a srećom, češće možemo nego što nas nema“, kaže Milan koji za sada ne namjerava proširiti posao.

Obiteljski posao i čista ljubav

Kako kaže, chef mora napraviti svako jelo kako bi bio maksimalno zadovoljan. Osim toga, odlučili su ranije da će njihova pizzerija biti isključivo obiteljski posao, dakako, otvoren iz čiste ljubavi.

Dodali bismo – i odlične ideje kakva u ovom kraju nije viđena. Tome u prilog govore i pozivi na razne festivale, sajmove i brojna druga događanja. Na nekom od njih ćete, kaže Milan, sigurno vidjeti zanimljivu šarenu kućicu iz koje se širi miris ovog, mnogima omiljenog specijaliteta.

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest