Nakon jesenskog roka

Osječke fakultete upisalo je više od 3000 studenata: Novi je hit logopedija, a mnogi su ostali nepopunjeni

Davor Javorović/PIXSELL

Najbrže su svoju upisnu kvotu bili popunili tehnički i medicinski smjerovi te smjerovi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, a posebice novootvoreni studij Logopedije

Nedavno je završio jesenski upisni rok na fakultete Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Sveukupno gledajući, na prvu godinu sveučilišnih i stručnih prijediplomskih studija te sveučilišnih integriranih prijediplomskih i diplomskih studija spomenutog Sveučilišta upisalo se ukupno 3008 studenata.

U ljetnom upisnom roku upisalo se 2368, dok se u jesenskom upisnom roku upisalo 640 studenata, čime su predviđena upisna mjesta popunjena za oko 77,25 %. Podsjetimo, najbrže su svoju upisnu kvotu bili popunili tehnički i medicinski smjerovi te smjerovi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, a posebice novootvoreni studij Logopedije s omjerom 21,5 kandidat na jedno mjesto i upisnom kvotom od 43 studenta.

Na istoj ustanovi upisne su kvote još tijekom ljetnog upisnog roka bili popunili i smjerovi Učiteljskog studija sa 70 redovnih studenata i omjerom šestero kandidata na jedno mjesto, Edukacijske rehabilitacije s 35 redovnih studenata i omjerom sedam kandidata na jedno mjesto te Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja sa 60 redovnih i 40 izvanrednih studenata i omjerom 11 kandidata na jedno mjesto.

Među popunjenim su se smjerovima našli i Eletroenergetika na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija koju je upisalo svih 30 redovnih studenata, Matematika i računarstvo na Fakultetu primijenjene matematike i informatike koje su upisala sva 53 redovna studenta, Sestrinstvo na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo koje je upisalo 20 redovnih studenata u Osijeku i 60 izvanrednih studenata u Novoj Gradiški te Medicina sa 70, Medicinsko laboratorijska dijagnostika sa 35 i Farmacija s također 35 redovnih studenata na Medicinskom i Prehrambeno-tehnološkom fakultetu.

Upisne su se kvote popunile i na Filozofskom fakultetu, točnije na studijima Psihologije sa 40 redovnih i Informatologije (dvopredmetni) s 30 redovnih studenata, dok je Građevinarstvo upisalo svih 120, a Arhitekturu i urbanizam na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu svih 40 redovnih studenata.

Svih 60 redovnih studenata upisalo je i studij Kineziologije na relativno novom Kineziološkom fakultetu, kao što je i svih 40 redovnih i svih 25 izvanrednih studenata popunilo smjer Kultura, mediji i menadžment na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku koja je prije nekoliko godina izmijenila i unaprijedila svoje studije.

Nakon provedenog jesenskog upisnog roka, ostalo je nepopunjenih upisnih mjesta na pojedinim studijima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti, Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, Filozofskog fakulteta, Katoličko bogoslovnog fakulteta, Pravnog fakulteta, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, Akademije za umjetnost i kulturu, Odjela za biologiju, Odjela za fiziku i Odjela za kemiju.

Tako je ukupno ostalo nepopunjeno 886 upisnih mjesta koje će pojedine sastavnice Sveučilišta popuniti prijelazima studenata s drugih studijskih programa ili sveučilišta ili će iste prenamijeniti u neku drugu kategoriju budući da se dio nepopunjenih mjesta odnosi na kategorije ‘stranci izvan EU’, ‘Hrvati izvan RH’ te ‘maturirali prije 2010. godine’.

Svim upisanim studentima u prvu godinu sveučilišnih i stručnih prijediplomskih studija te sveučilišnih integriranih studija iz Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku zahvaljuju na odabiru njihovih studijskih programa te im, kao i mi, žele mnogo uspjeha u studiranju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest