Lifestyle / Studentski kutak

Kulturologija nastavlja kao Odsjek na Akademiji za umjetnost i kulturu

Kulturologija nastavlja kao Odsjek na Akademiji za umjetnost i kulturu

Odjel za kulturologiju neće prerasti u Fakultet za kulturalne i medijske studije, kako se proteklih mjeseci nagađalo, već će od jeseni postati Odsjek za kulturologiju na Akademiji za umjetnost i kulturu - umjetničko-nastavnoj i znanstveno-nastavnoj sastavnici koja će nastati pripajanjem Odjela Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

- Odlučeno je to na četvrtoj sjednici Senata Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku 24. siječnja 2018. Taj će potez nove sveučilišne uprave spasiti Odjel za kulturologiju od zatvaranja, s obzirom na to da mu prijeti uskraćivanje dopusnice - rekao je za Glas Slavonije prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera.

- Osnovni motiv ili najvažniji cilj pripajanja Odjela za kulturologiju Umjetničkoj akademiji jest da spasimo Odjel od bilo kakvog mogućeg uskraćivanja dopusnice. Prije tri godine akreditacijom je Kulturologija dobila pismo očekivanja. To znači da su imali tri godine da poprave nekoliko stvari – od kadrovskih preduvjeta pa do materijalno-tehničkih - rekao je rektor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!