5. do 11. kolovoza

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Koncerti Bajage i Zabranjenog pušenja, Našice Craft Beer Fest, utakmice na Pampasu…

SiB.hr/PIXSELL/Dominik Belančić

Glazbene manifestacije s uglavnom slobodnim ulazom i dvije nogometne utakmice NK Osijeka na Opus Areni obilježit će drugi tjedan mjeseca kolovoza

Drugi tjedan kolovoza donosi nam zanimljive i, prije svega, glazbene manifestacije raširene po Slavoniji i Baranji, i to s uglavnom slobodnim ulazom za sve posjetitelje. Također, na najmodernijem nogometnom stadionu u Hrvatskoj upriličit će se i dva sportska susreta u okviru nove sezone.

Prije svega, u sklopu kirvaja u Piškorevcima u utorak s početkom u 21 sat nastupit će fantastični glazbeni dvojac, Osman Hadžić i Mario Mioč koji su poznati kao vrsni izvođači koji će zažariti atmosferu nezaboravnim hitovima kao što su ”Ti mene ne voliš”, ”Rana k’o rana” i ”Lijepa kao grijeh”.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 15, a na dan koncerta 20 eura. Karte su dostupne u Đakovu (Jelačić bar), Josipovcu (CB Luna), Velikoj Kopanici (CB Monap), Slavonskom Brodu (CB Gatsby) i Babinoj Gredi (CB Fortuna).

>> Emir Lapsus, Antoniette Čerkez, Osman Hadžić i Mario Mioč u Piškorevcima

Od četvrtka do nedjelje održat će se tradicionalni 22. Motosusreti u Batini na Zelenom otoku koji svake godine organizira Udruga Otočki pirati. Na popularnoj će manifestaciji nastupiti neki od poznatih glazbenih izvođača kao što su Mina i Tehnološki višak u četvrtak, Nihil Chips, Bled Leid i legendarni Bajaga & Instruktori u petak te CCR Reborn, Velorex GTI i Leko Band u subotu.

Ulaznice možete kupiti na poveznici. Karte kupljene za koncert u petak vrijede kao ulaznice i za subotu, dok je u četvrtak ulaz slobodan. Tko posjećuje motosusrete samo u subotu, plaća ulaz deset eura.

>> 22. Moto susreti u Baranji: Pirati kreću punim jedrima uz koncert Bajage & Instruktora

Subotu rezervirajte i za tri glazbene manifestacije, od kojih ćete morati odlučiti kojoj ćete prisustvovati jer su sve izuzetno zanimljive i značajne. Među njima je Našice Craft Beer Festival koji će se upriličiti na Trgu dr. Franje Tuđmana s početkom u 18 sati.

Osim craft pivovara iz Našica, Vinkovaca, Kaptola, Slavonskog Broda i Županje, od početka događanja zabavljat će vas DJ, a od 21 sat kultni glazbeni sastavi Teheran i M.O.R.T. Ulaz je na sve besplatan.

>> M.O.R.T. i Teheran nastupit će na Našice Craft Beer Festivalu

Sljedeće je događanje veliki koncert Zabranjenog pušenja koji će se održati iste večeri u Novoj Kapeli povodom Dana Općine te započeti u 20 sati. Predgrupa će im biti TS Gazde, a lokacija je Trg Kralja Tomislava, s također slobodnim ulazom.

Svojim revolucionarnim pogledom i idejama, kultni sarajevski bend Zabranjeno pušenje još je davne 1980. godine unio novu energiju i pravac u glazbu, ali i u društvo. Od tada do danas, nakon dvanaest studijskih i šest live-kompilacijskih albuma, sastav održava razinu kvalitete i energije istom, a možda još i boljom nego na početku.

>> Zabranjeno pušenje stiže u Novu Kapelu

U blizini, točnije u Novoj Gradiški iste ćete se večeri imati priliku zagrijati za predstojeće 28. Novogradiško ljeto, i to u okviru 4. Ibiza Open Air Partyja koji će se upriličiti na Ljetnoj pozornici od 21 sat.

Nakon pet godina pauze, ekipa se vraća i dovodi odlične DJ-eve, odličnu glazbu te raskošne vizualne i svjetlosne efekte u Novu Gradišku. Ulaz je i na ovu manifestaciju besplatan.

>> Ljetna pozornica Nove Gradiške: 4. Ibiza Open Air Party

Mjesto nevjerojatnog povratka u prošlost tijekom vikenda, odnosno subote i nedjelje postaje Park prirode Papuk koji, stoga, sve zainteresirane poziva na pridruživanje Srednjovjekovnom viteškom turniru međunarodnog karaktera u bajkovitom Slatinskom Drenovcu. U pitanju je jedno od najiščekivanijih slavonskih događanja koje privlači domaće i inozemne posjetitelje.

Na manifestaciji osjetit ćete miris baruta te zveket mačeva i oklopa iz bitki iz 16. stoljeća, gdje se kršćani i Turci bore za utvrdu Klak koja se 150 godina nalazila pod osmanlijskom okupacijom. Osim toga, posjetitelji će zaroniti u povijest s autentičnom srednjovjekovnom atmosferom. Deseci viteških udruga demonstrirat će vještine i borbe, koristeći oklope, mačeve, lukove i strijele te autentične kostime zanimljive i djeci.

>> Oklopi, mačevi, lukovi i strijele očekuju vas na Srednjovjekovnom viteškom turniru na Papuku

Na Opus Areni ovoga tjedna NK Osijek igra i dvije velike utakmice, i to protiv azerbajdžanske Zire u četvrtak u 20 sati te protiv Dinama u nedjelju u 21 sat. Pripremite, stoga, rekvizite i glasnice za žestoko navijanje za svoj klub u novoj sezoni.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

U tijeku je i 24. Osječko ljeto kulture koje ovoga tjedna u gradu na Dravi nudi klavirski koncert Mije Pečnik u srijedu u 21 sat u Glazbenoj školi Franje Kuhača, projekciju talijanskog filma ”Amore” u četvrtak također u 21 sat na krovnoj terasi KC-a, projekciju francuskog filma ”Devet mjeseci strogog zatvora” u petak u isto vrijeme i na istom mjestu, projekciju sinkroniziranog animiranog filma ”Nestašna zubić vila” u subotu u 11 sati u maloj dvorani KC-a te koncert Frane Lasića Trija u subotu u 21 sat na Donjodravskoj obali.

>> Osječko ljeto kulture 2024. [PROGRAM]

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na redakcija@sib.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari