kaznena prijava

Na sud zbog obiteljskog nasilja priveden bivši šef požeškog Zavoda za socijalnu skrb

Ivica Galovic/PIXSELL

Očekuje se odluka kako će sud kvalificirati ovo djelo i odluka o pritvoru

Požeški HDZ-ovac Vjekoslav Potočanac (41), bivši šef požeško-slavonskog Zavoda za socijalnu skrb kazneno prijavljen za nasilje u obitelji i povredu djetetovih prava, priveden je u subotu na Županijski sud u Slavonskom brodu gdje će se odlučivati o njegovoj sudbini.

Potočanca je policiji prijavila njegova supruga, a Državno odvjetništvo zatražilo je za Potočanca istražni zatvor nakon što je u četvrtak zbog obiteljskog nasilja priveden u policijsku postaju. DORH je zatražio istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, o čemu danas odlučuje sudac istrage.

Policija je potvrdila da je Potočanac nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku te razriješen dužnosti v.d. predstojnika požeškog Zavoda za socijalnu skrb. Na tom mjestu zamijenila ga je Kristina Stankijević Balenović, profesorica psihologije po struci.

Kako je jučer javio RTL, neslužbeno se saznaje kako se nije radilo o fizičkom nego o verbalnom nasilju, a Potočanac je navodno imao i problema s kockom i kockarskim dugovima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari