službe u pripravnosti

Drava kod Osijeka na +412 centimetara: Situacija je pod kontrolom, ali ugroza još nije prošla

Borna Jakšić/PIXSELL

Jutros u 8 sati vodostaj Drave kod Osijeka iznosio je 412 centimetara

Prema hidrološkom izvješću DHMZ-a, vodostaji Drave u gornjem toku opadaju, ali s obzirom na izrazito visoke vodostaje i tendenciju daljnjeg rasta vodostaja u srednjem i donjem dijelu toka potrebno je pratiti prognoze i razvoj situacije na terenu, izvještava Ravnateljstvo civilne zaštite.

U općini Petrijevci postavljeni su zečji nasipi kod restorana Jelengrad i obiteljske kuće, a koji se nalaze na ugroženom području. Zečji nasip je postavljen i u naselju Satnica, a na kojem je bilo angažirano 200 pripadnika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije te 40 članova postrojbi opće namjene civilne zaštite iz mjesta Magadenovac, Petrijevci, Valpovo i Belišće. Radi se na saniranju procjeđivanja i sprječavanju prelijevanja krune nasipa.

U Osijeku je vodostaj u porastu te se rijeka Drava izlila na dijelu šetnice uz lijevu obalu. Nema opasnosti za stanovništvo, pripreme su odrađene i aktivno se prati situacija na terenu. >> Pogled iz zraka na nabujalu Dravu

Ravnateljstvo civilne zaštite je, na zahtjev načelnika Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, odobrilo izdavanje pet paleta cjelodnevnih suhih obroka za potrebe operativnih snaga koje sudjeluju u obrani od poplava. Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek u stalnom su kontaktu sa stožerima civilne zaštite JLS na slivnom području rijeke Drave te se svakodnevno provodi obilazak terena i provjera stanja. >> Razlivena Drava u zoru poput močvare

Jutros u 8 sati vodostaj Drave kod Osijeka iznosio je 412 centimetara. Izvanreden mjere proglašavaju se na 500 centimetara.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari