što li krije?

U Vinkovcima pronađen tajanstveni sarkofag, otvaraju ga u ponedjeljak!

van Bosančić/Facebook

Krije li nešto ili je kao i većina sličnih opljačkan davnih dana tek će se saznati

Najstarije kontinuirano naseljeno naselje kao nepresušan izvor arheoloških nalazišta u svakoj svojoj ulici Vinkovaca skriva poneku tajnu.

“Potencijalno veliko i značajno otkriće sada imamo u Zvonarskoj ulici, gdje je pronađen veliki rimskodobni kameni sarkofag. Trenutno je iskopan samo bočni dio sarkofaga, dok se ostatak nalazi ispod ceste. Vađenje sarkofaga predviđeno je za ponedjeljak kada će ga naši arheolozi i otvoriti, nakon čega ćemo više znati o ovom vrijednom nalazu”, objavio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Kopajući u sklopu radova na aglomeraciji u Vinkovcima, radnici su ispod ceste u Zvonarskoj ulici uočili bočni dio rimskog sarkofaga. Iz Gradskog muzeja Vinkovci navode da je, preliminarno, riječ o sarkofagu iz 3. ili 4. stoljeća i prvom pronađenom u Vinkovcima u posljednjih 25 godina, te tek četvrtom cijelom sarkofagu pronađenom u gradu na Bosutu.

Dodaju kako je velika vjerojatnost da je sarkofag opljačkan još u antičko doba, kao i svi sarkofazi i većina zidanih grobova do sada pronađenih u Vinkovcima.

FOTO: Ivan Bosančić/Facebook

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari