Humanitarna akcija

Humanitarni projekt: “Djeca daruju Djeci”

PR

U sklopu humanitarne akcije "Djeca pomažu djeci" učenici Osnovne škole Retfala, s partnerima projekta, prikupili su 4 palete knjiga za Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Petrinji koja je stradala u potresu

IPA Hrvatska Sekcija utemeljena je 2001. godine u Malinskoj na otoku Krku. Primljena je u punopravno članstvo International Police Association u Norveškoj, u svibnju 2003., kao 63 članica.
Danas IPA Hrvatska Sekcija djeluje na domaćoj i internacionalnoj razini putem svojih 20 IPA klubova, osnovanih u svim županijama Lijepe naše. IPA Hrvatska Sekcija i njeni klubovi na godišnjoj razini organiziraju razne manifestacije, strukovno – policijska, športska, kulturna, znanstvena, zabavna i humanitarna događanja.

Humanitarni projekt “Djeca daruju Djeci” je projekt gdje svaki učenik donira jednu ili više knjiga. Prikupljena knjižnična građa se zatim donira potrebitoj školi/knjižnici. Svaki učenik treba imati pristup kvalitetnoj književnoj građi u svojoj školi te na ovaj način djeca daju svoj mali doprinos ostvarenju tog cilja za sve svoje prijatelje diljem Lijepe Naše.

Tako je, od 14. do 17. veljače ove godine IPA organizirala još jednu u nizu humanitarnu akciju i to prikupljanje knjižnične građe u Osnovnoj školi Retfala. Prikupljena knjižnična građa donirana je Gradskog knjižnici i čitaonici u Petrinji dana 18. veljače 2022.

U sklopu ove humanitarne akcije “Djeca pomažu djeci” učenici Osnovne škole Retfala s partnerima projekta prikupili su 4 palete knjiga za Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Petrinji koja je stradala u potresu.
Naime, Petrinjska knjižnica slavi prvi rođendan kao Prva hrvatska kontejnerska knjižnica, a ove 2022. godine obilježava i 180 godina od spomena prve knjižnice u Petrinji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari