U iduća tri mjeseca posao za još 70 žena

  Prošlotjedno otvaranje pogona tvrtke Estare Culto - Modna odjeća d.o.o. u Valpovu znači puno za mnoge nezaposlene žene i obitelji u Valpovštini.

Prošlotjedno otvaranje pogona tvrtke Estare Culto – Modna odjeća d.o.o. u Valpovu znači puno za mnoge nezaposlene žene i obitelji u Valpovštini. Tvrtka, koja je proglašena hrvatskim superbrandom za 2010. godinu, ima ukupno 500 zaposlenika, od čega 50 u valpovačkom pogonu, a najavljeno je da bi u sljedeća tri mjeseca trebalo biti ukupno zaposleno čak 120 osoba s tendencijom daljnjeg proširenja.


Estare Culto stabilna je i prosperitetna tvrtka s kontinuiranim rastom tijekom posljednjih dvaju desetljeća. Vodeća smo hrvatska i regionalna modna tvrtka. Estare Culto je brand u sastavu kompanije Estare Culto Ltd., jedne od najuspješnijih hrvatskih modnih kuća s proizvodnjom također lociranom u Hrvatskoj. Dolaskom na tržište uveli smo i nova modna pravila. Pružajući cjelovite kampanje, prekrasne kolekcije i visoku kvalitetu odjeće, težimo uzdizanju u same modne visine kao prepoznatljiv i uspješan brand. Estare Culto nudi cjeloviti look i za žene i muškarce prezentirajući ih poslovnoj, casual, klasičnoj, pret a porter i chic liniji. Također, u ponudi imamo i raznolike modne dodatke poput kravata, torbi , remenja i cipela – opisao je proizvodni program tvrtke predsjednik Uprave Nikola Mikić.


Govoreći o trenutačnoj situaciji u tekstilnoj, odjevnoj i kožarskoj industriji, Mikić je naglasio da je vrlo teška, no da Estare Culto uspješno odolijeva recesiji i da je u posljednjih godinu dana tvrtka otvorila 10 novih trgovina. Time je u posljednjih 12 mjeseci povećala maloprodaju za čak 61 posto, što je dokaz da se treba oslanjati na vlastiti, ali kvalitetan proizvod. Naglašava da će u opremanje valpovačkog pogona tvrtka Estare Culto uložiti 30 milijuna kuna, od čega je trećina novca osigurana preko kredita Fonda za razvoj i zapošljavanje, a dvije trećine vlastita su sredstva ove tvrtke.

Nagodinu izvozni ugovor s Kanadom

Samo kvalitetan proizvod omogućuje dobar izvoz, a ova tvrtka već godinama uspješno izvozi na tržišta Austrije, Irske, Amerike, Cipra, Litve, Rusije, Njemačke”, kazao je Nikola Mikić. “Nagodinu očekujemo potpisivanje najvećeg izvoznog ugovora s partnerom iz Kanade, koji će iznositi dva milijuna dolara u prvoj godini, pa do pet milijuna dolara. Za sada naša tvrtka, pa tako i pogon u Valpovu, ima osiguran posao i puni kapacitet u idućih pet godina”, optmističan je Mikić.

Lidija Aničić (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari