Đakovo u 2012. dobiva prvi hotel s 5 zvjezdica

U sklopu 37 milijuna eura vrijedne investicije u stambeno-poslovno-hotelski kompleks u centru Đakova iduće se godine ondje otvara prvi hotel s pet zvjezdica u Slavoniji, ekskluzivno doznaje www.banka.hr.

Kako doznajemo od investitora, slavonskobrodske tvrtke Projektgradnja, zvat će se Hotel Bischof, imat će 39 soba i dva apartmana, te wellness centar i ostale prateće sadržaje koje zahtijeva ta visoka kategorija. Ujedno bit će to 27. hotel s pet zvjezdica u Hrvatskoj.

U cijeli je kompleks imenom “Đakovo centar” površine 27.000 četvornih metara, koji će osim hotela sadržavati oko 100 stanova, poslovne prostore i podzemne garaže, dosad uloženo 20 milijuna eura. Gradnja je zbog recesije nešto duže trajala, a do sada je dovršeno tzv. krilo A sa 40 stanova i poslovnim prostorima. Predstoji dovršetak krila B sa 66 stanova i hotela.

U Projektgradnji su uvjereni da će s obzirom na brojne turističke sadržaje i znamenitosti kako u Đakovu (katedrala, ergela, manifestacija Đakovački vezovi), tako i u obližnjoj Baranji, hotel biti dobro popunjen i profitabilan. Kako je riječ o visokoj kategoriji, ponajprije se računa na goste veće platežne moći.

Usto, Projektgradnja ima i vlastitu tvrtku Agroekonomija sa 70 hektara vinograda i vinskim podrumom, pa računaju da će se novi hotel dobro uklopiti u njihovu ponudu.

Već ima interesa i za upravljanje hotelom, ali i od strane potencijalne klijentele“, kažu u Projektgradnji.

Projektgradnja je inače u vlasništvu poduzetnika Željka Čugure, a zapošljava oko 550 ljudi. Tvrtka je lani imala 415 milijuna kuna prihoda i po prihodu je, nakon Đuro Đaković montaže, druga najveća u Brodsko-posavskoj županiji.

TEKST: Nives Matijević, www.bankamagazin.hr

FOTO: www.projektgradnja.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari