Vlada: Isplatit ćemo otpremnine bivšim radnicima Đakovštine!

Nakon što je 30-ak bivših radnika Đakovštine u stečaju prosvjedovalo jučer u Zagrebu na nekoliko lokacija, na kraju dana ukazalo se svjetlo na kraju tunela.

Nakon što je tridesetak bivših radnika Đakovštine u stečaju prosvjedovalo jučer u Zagrebu pred sjedištem Delegacije Europske unije na Trgu žrtava fašizma, ispred Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), ispred sjedište sindikata PPDIV-a u ulici Ljudevita Posavskog te ispred Radničkog doma, njihovo je izaslanstvo primio i predsjednik Republike Ivo Josipović.

Prosvjednici su isticali kako traže od Vlade isplatu 26 milijuna kuna otpremnina za 350 radnika te propale đakovačke tvrtke.

Bivši radnici Đakovštine isticali su kako su se odlučili i na ovaj način upozoriti na situaciju u kojoj su se našli. Pošto nemaju prava prosvjedovati na Markovom trgu ispred Vlade, koju kao trećinskog vlasništva Đakovštine smatraju odgovornom za svoju situaciju, odlučili su o svemu upoznati i EU institucije koje djeluju u Hrvatskoj, kazali su.

U večernjim satima bivši radnici Đakovštine gostovali su u emisiji HRT-a, urednika i voditelja Roberta Zubera na kojoj su još jednom javnost upoznali sa svojim problemima i zahtjevima. Na kraju emisije javio se glasnogovornik Vlade Mladen Pavić koji je istaknuo kako Vlada nije zaboravila na radnike Đakovštine te da će im isplatiti otpremnine.

Podsjetimo jučer se o Đakovštini raspravljalo i u Saboru o čemu više možete saznati iz video priloga.

{youtube}J9Tp8YZHihY{/youtube}

Tekst: Politika Plus

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari