Otpremnine su na račune sjedale već jučer popodne

Ministrice Dalić, možete 'kliknuti' i pustiti novac; ugovor je upravo potpisan - rekla je jučer u Đakovu premijerka Jadranka Kosor, nazvavši mobitelom ministricu financija Martinu Dalić.

,

Ministrice Dalić, možete ‘kliknuti’ i pustiti novac; ugovor je upravo potpisan – rekla je jučer u Đakovu premijerka Jadranka Kosor, nazvavši mobitelom ministricu financija Martinu Dalić odmah nakon što je u bivšoj upravnoj zgradi propale Đakovštine potpisala ugovor kojim Vlada preuzima potraživanja radnika posrnule mlinsko-pekarske industrije i iz proračunske pričuve isplaćuje na račun Đakovštine d.d. u stečaju gotovo 28 milijuna kn radničkih otpremnina.

Vlada nije preuzela potraživanja petorice članova uprave Đakovštine u visini od 1,157.111 kuna. Taj je ugovor u ime radnika potpisala Sanja Katić, dok je Kosor potom sa stečajnim upraviteljem Pericom Mitrovićem potpisala ugovor o nalogu kojim se on obvezuje izvršiti prijenos sredstava na račune radnika, njih 554. Onima s računima u Hypo banci 11-dnevnim prosvjedima izboreni novac sjedao je već jučer popodne.

Stajemo na mjesto radnika i mi dalje potražujemo njihova sredstva, a iz isplate smo izuzeli članove uprave. Riječ je o nešto više od milijun kuna njihovih potraživanja, ta sredstva ne isplaćujemo, nego samo sredstva radnicima – rekla je Kosor nakon potpisivanja ugovora. Dodala je kako je traženje rješenja za (bivše) radnike Đakovštine za Vladu bila komplicirana situacija, no za koju se ipak našao izlaz. U ime radnika Vladi je zahvalio Stjepan Ljubej. Premijerku u pratnji nekoliko ministara dočekali su brojni (bivši) radnici koji su odmah nakon njenog odlaska pohitali po novac na bankomate i šaltere banaka.

Tekst: S.Župan (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari