Sve je spremno za prvu baranjsku Off road sarmu

Off road sarma, radni je naziv nesvakidašnje manifestacije koju iduće subote (11. veljače) organiziraju karanački OPG Tri mudraca i TZ Baranje.

Time će se ostvariti najave direktora TZ Baranje Nenada Bračuna, koji je nedavno najavio organiziranje ”otkačenih, ludih i modernih’‘ događanja, dakako vezanih uz gastro-eko-etno-vinsku ponudu. Predstojeća će manifestacija imati avanturistički, odnosno adrenalinski štih.

‘Dok kuharski timovi budu kuhali sarmu, za posjetitelje će biti organizirana besplatna vožnja terencem (nekoliko tura) koja će trajati četrdesetak minuta. Krajnje odredište je svetište Marije Lurdske kod Popovca, a veliki dio trase vodi kroz Baranjsku planinu’‘, objašnjava ”mudrac” Richard Apell-Riki, vlasnik OPG-a Tri mudraca, ističući kako će subotnje druženje biti pravo uživanje. ”Vinceška je za nama, događanja nedostaje, pa smo se odlučili za kuhanje sarme i vožnju terencima”, kaže, napominjući da će broj kuharskih timova biti ograničen na njih 20.


Svaki tim, za kotizaciju od 50 kuna, dobit će 0,8 kilograma mesa i 0,2 kilograma riže. Ostalo moraju ponijeti sami. Sve skupa počinje u 12 sati u karanačkom sjedištu OPG-a, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na telefon 098/373-878 ili u TZ Baranje u Belom Manastiru do četvrtka (9. veljače). Ekipa koja skuha najbolju sarmu osvojit će putovanje za dvije osobe u jednu poznatu turističku destinacija. Nagrada svim kuharima i posjetiteljima bit će nastup Slavka Petrovića (Danas, majko, ženiš svog sina).

[span class=attention]POGLEDAJTE: VINCEŠKA – U srcu Baranje[/span]

TEKST: I.Getto, Glas Slavonije

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari