Za Uskrs Baranja puna turista

Da kontinentalni dio Hrvatske i te kako ima udjela u ukupnom povećanju broja ''proljetnih'' noćenja domaćih i prije svega inozemnih turista na području Republike Hrvatske, najbolji je dokaz Baranja i njezinih 600-tinjak prijavljenih ležajeva.




Baranjski turistički djelatnici složni su u tvrdnji da su ovogodišnji uskrsni blagdani, ako ne potukli dosadašnje rekorde, onda im se bar približili što se noćenja i dolazaka u Baranju tiče.

Podaci još uvijek nisu ažurirani, ali nakon usmenih kontakata s vlasnicima smještajnih kapaciteta, dolazim do zaključka da su zadovoljni posjećenošću – kaže direktor TZ Baranje Nenad Bračun, naglašavajući kako je nekolilo razloga zbog čega je tome tako. Ponajprije, riječ je o odličnoj promociji kontinentalnog turizma koju provodi TZ Baranje, a ništa manje značajni razlozi ekspanziji broja noćenja su kvalitetna usluga, autohtonost, gastro manifestacije te ostali elementi važni za razvoj turizma, odnosno privlačenje gostiju.

[span class=doc]POGLEDAJTE: Baranja – otkrivamo neotkriveno[/span]

Važno je pratiti svjetske trendove i kontinuirano raditi na poboljšanju usluge, što se događa upravo u Baranji. Sve je više zagovornika teorije da seoski turizam sprječava stres, a to se lako može zaključiti po broju dolazaka – podvlači Bračun. I proteklih uskrsnih blagdana Baranju su pohodili gosti iz cijelog svijeta. Doduše, dio planiranih dolazaka otkazan je zbog hladnog vremena ili požara koji je nedavno bio u Kopačkom ritu, ali u globalu nezadovoljnih nema.

Kapaciteti su nam bili puni. Dio je spojio boravak u Baranji s karanačkim vašarom, a dio je došao uživati u prirodi i gastronomiji – priča Denis Sklepić iz Karanca. Posebno su, tvrdi, oduševljeni bili beljskim vidikovcem i baranjskom gastroponudom.


Tekst: I.Getto (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari