Šampionski pehar Barici Juroš iz Kuševca

Kiša, što je u subotnje jutro i tijekom cijelog prijepodneva padala u Đakovu, omela je planove za održavanje 4. dana vina i turizma Osječko-baranjske županije i priredbe koja ih je tada trebala otvoriti - Uskršnjeg gastrofesta na đakovačkom korzu.

Kiša, što je u subotnje jutro i tijekom cijelog prijepodneva padala u Đakovu, omela je planove za održavanje 4. dana vina i turizma Osječko-baranjske županije i priredbe koja ih je tada trebala otvoriti – Uskršnjeg gastrofesta na đakovačkom korzu.

Stoga su organizatori – Turistička zajednica grada Đakova i Udruga kulinara “Gastronomski kulin”, pod pokroviteljstvom OBŽ-a i Grada Đakova, prolongiravši Gastrofest za 11. svibnja, kada će biti održan u okviru tradicionalne humanitarno-zabavne priredbe “Dobro je činiti dobro“, u restoranu Croatia turist organizirali ocjenjivanje i nagrađivanje kulenove seke, što je održano u nazočnosti osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića, dožupana Željka Kraljička, predsjednika Županijske skupštine Zlatka Maksimovića, gradonačelnika Zorana Vinkovića i dr.

[span class=camera]POGLEDAJTE: Dani vina i turizma u Tvrđi (2011.)[/span]

Na ocjenjivanje su pristigla 23 uzorka, a najbolju kulenovu seku, koja je zaslužila titulu šampiona, napravila je Barica Juroš iz Kuševca, dok je vicešampionski pehar osvojio Tomislav Blažević iz Đakova. Prema riječima predsjednika Ocjenjivačkog suda Mate Šimunića, osim šampionskih pehara, dodijeljeno je i sedam zlatnih, devet srebrnih i pet brončanih medalja. Šampionski pehar uručio je župan Šišljagić, vicešampionski gradonačelnik Vinković, zlatne medalje dožupan Kraljičak, a srebrne dogradonačelnik Ivica Mandić.

Današnjim ocjenjivanjem kulenove seke, kojim se potvrđuje bogatstvo autohtone slavonske gastronomije, ujedno su počeli i 4. dani vina i turizma OBŽ-a, kojim će naša županija pokazati sve svoje turističke mogućnosti i one na vinskim kartama. Ipak, službeno otvorenje te manifestacije bit će održano 21. travnja u Belom Manastiru – najavio je župan Šišljagić.

Četvrti dani vina i turizma OBŽ-a nastavljaju se 28. travnja u Našicama, a 5. svibnja u Osijeku.
[blockquote]Gastrofest je prolongiran za 11. svibnja, kada će biti održan u okviru priredbe “Dobro je činiti dobro”[/blockquote]

Tekst: S.Župan (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari