Baranja fest uz klapu i bogatu gastro ponudu

Definiran je program Baranja Festa, najnovije baranjske festivalske manifestacije.

Kako saznajemo od Nenada Bračuna, direktora TZ Baranje, suorganizatora Baranja Festa (uz zmajevački KUD “Jozsef Attila” i Općinu Kneževi Vinogradi), planiran je raznovrstan program, u kojem se mogu naći ljubitelji raznih glazbenih žanrova, umjetnosti, dobre papice i kapljice kao i uživati u čarolijama baranjskih surduka.

Sve počinje u petak, 15. lipnja, na stadionu u Kneževim Vinogradima. Oko 17 sati bit će otvoren međunarodni vinski sajam, na kojem će izlagati vinari iz Hrvatske, Srbije i Mađarske – priča Bračun, napominjući da je naglasak prvog dana Festa na ”zlatnim kapima” – vinu. Pola sata nakon otvaranja sajma održat će se Vinski sastanak, edukativno druženje vinara i ocjenjivačke komisije, nakon čega će pozornicu zauzeti folkloraši. Nastupit će HKUD Beli Manastir, SKUD “Jovan Lazić”, MKUD Pelmonostor i romski KUD Luna. Zanimljiv će biti pokušaj rušenja hrvatskog rekorda u plesanju čardaša – Plešemo najveći čardaš u Hrvatskoj, a dok se bude plesao taj popularni mađarski ples, vinari će nestrpljivo čekati proglašenje najboljih vina. Vrhunac večeri, oko 20 sati, bit će koncerti.

Dogovoreni su nastupi Folk Errora, Šokačke grane i klape Maslina priča Bračun, objašnjavajući da je Folk Error skupina iz susjedne Mađarske koja njeguje etnoglazbu uz prizvuke funka i popa. Za one koji ne znaju, Šokačka grana jedna je od najpopularnijih baranjskih tamburaških skupina, a o klapi Maslina ne treba trošiti riječi, već doći i uživati u spoju dalmatinske pjesme i baranjskog okruženja. Ništa manje zanimljivo neće biti u subotu, kada se Baranja Fest seli u zmajevačke surduke. Podrumi će biti otvoreni cijeli dan, a u 17 sati Katolički surduk će se pretvoriti u Čarobni surduk s uličnim zabavljačima i Surduk Jazzom. Za večernje sate predviđen je, u Reformatorskom surduku, Surduk Rock, uz nastupe triju bendova: Krle i inspektori, Gužva u 16-ercu i Atomsko sklonište. Za sitne sate najavljen je Surduk House Mix. Premda je najavljena dvodnevna manifestacija, u ”pričuvi” je i nedjelja, kao potencijalni dan za ”điranje”, uz otvorena vrata vinskih podruma, seoskih gospodarstava i nešto udaljenijeg beljskog Kormorana, koji će goste dočekivati baranjskim delicijama.

surduk_11_06_2011_sibhr_012.jpg

[span class=camera]FOTO: Noć nad surducima[/span]

[blockquote]ULAZNICE 20 KUNA

Prvog dana Baranja Festa prodavat će se ulaznice po cijeni od 20 kuna, za što će svaki posjetitelj dobiti čašu s tobolcem te mogućnost kušanja pet sorti vina na središnjem štandu. Ista cijena ulaznica bit će i za subotnja događanja u Reformatorskom surduku. Ulaz u Katolički surduk neće se naplaćivati.[/blockquote]

Tekst: Ivica GETTO (Glas Slavonije)

Baranja fest uz klapu i bogatu gastro ponudu

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari