U Baranji uskoro punionica vode!?

Na dobrom putu k realizaciji svojih nastojanja belomanastirski je Baranjski vodovod i njegov direktor Damir Paulić. Želja im je, naime, da od vode iz svojih crpilišta stvore brend po kojemu će Baranja i njezin jedini grad biti prepoznatljivi.

Na dobrom putu k realizaciji svojih nastojanja belomanastirski je Baranjski vodovod i njegov direktor Damir Paulić. Želja im je, naime, da od vode iz svojih crpilišta stvore brend po kojemu će Baranja i njezin jedini grad biti prepoznatljivi.

Nedavno je u Beli Manastir stiglo pismo namjere investitora (čije ime za sada drže u tajnosti), koji bi u projekt vezan uz vodu uložio više od dva milijuna eura.

Radi se o vrlo dobroj investiciji, u okviru koje investitor nudi otkup vode koja će dobiti status izvorske, pri čemu se stavlja naglasak na uređenje dokumentacije kojom se dokazuje kvaliteta vode – priča Paulić, naglašavajući da je ishođenje “papira” samo prvi korak.

Nadalje, objašnjava, investitor se obvezuje sagraditi tvornicu u kojoj bi se voda flaširala, ali i proizvodili sokovi, čajevi… U pismu namjere kao rok za početak njezina rada navodi se kraj 2014. godine, a u tvornici bi se otvorilo najmanje desetak radnih mjesta. Lokaciju za gradnju trebao bi dodijeliti Grad u poslovnoj zoni.

– Važno je istaknuti da bi Baranjski vodovod dobio kvalitetnu fleksibilnost poslovanja, a voda s crpilišta ostala bi u vlasništvu tvrtke – kaže Paulić, prisjećajući se prvih reklamnih materijala i pokusnih punjenja vodom Livada (naziv potječe od crpilišta Nova livada), kada su brojni skeptici s omalovažavanjem komentirali tu ideju.

– Nakon posjeta Rovinju i sudjelovanja na Festivalu vode shvatio sam kakvu vrijednost i bogatstvo imamo te da nema smisla samo promotivno puniti boce i dijeliti ih, što i nadalje ostaje kao jedna od opcija prepoznatljivosti tvrtke. Takvo prirodno blago treba iskoristiti i na pravom smo putu da to učinimo – kaže Paulić, dodajući kako sve skupa rade za dobrobit tvrtke, ali i cijele Baranje.

Naglašava da je u svojim nastojanjima dobio brojne potpore stručnjaka nakon što su im predočeni podaci o kvaliteti vode.

Kvalitetna voda

Podsjetimo, voda Livada ne sadrži arsen (u njoj su samo zanemarujuće količine od 0,47 mikrograma/l), nema željeza, nema mangana, ali je bogata kalcijem (90 mg/l), magnezijem (48 mg/l), natrijem (19 mg/l), kalijem (0,53 mg/l) i fluorom (0,3 mg/l). Paulić naposljetku ističe da im u prilog ide i činjenica da su pri kraju radovi na novim crpilištima, što znači velike kapacitete vode, koja se nekamo mora plasirati.

Pismo namjere investitor je, osim Baranjskom vodovodu, poslao i Gradu Belom Manastiru.

[blockquote]Pivo, kompot, džemovi…

– Ova investicija bila bi uvod u realizaciju moje vizije kako treba normalno funkcionirati, jer bez rada i stvaranja vrijednosti nema napretka – tvrdi Paulić, objašnjavajući kako su u tijeku i neki drugi razgovori za daljnje mogućnosti investiranja. Na prvom mjestu je proizvodnja piva, a ne isključuje ni mogućnost proizvodnje kompota, džemova i sličnoga.[/blockquote]

Tekst: I.Getto www.glas-slavonije.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari